FINANTE-BANCI

Anghel: Nivelul de deductibilitate pentru pensiile facutlative ar trebui majorat cu 25% pe an

31 octombrie 2013, ora 13:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Monede1-mare.jpg
Nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative ar trebui majorat cu 25% pe an, de la 400 de euro pentru angajat si 400 pentru angajator in prezent, pentru ca acest sistem sa se dezvolte, a declarat Lucian Anghel, presedinte al BCR Pensii.

"Pentru dezvoltarea pietei pensiilor facultative este nevoie de majorarea deductibilitatii fiscale. Acum avem una dintre cele mai mici deductibilitati fiscale la nivel european, de 400 de euro. Sunt state care chiar contribuie, nu ofera doar deductibilitate, ci pun bani in plus pentru pensia facultativa a contribuabililor. Cu cat contribuim mai mult la pensia facultativa Pilon III cu atat vom avea un nivel de trai mai consistent dupa ce ne vom pensiona. Nivelul de deductibilitate ar trebui majorat cu 25% pe an de la 400 de euro pentru angajat si 400 pentru angajator in prezent. O solutie ar putea fi si cumularea la 800 euro per angajat a deductibilitatii pentru companie si angajator, indiferent de cine contribuie", a spus Lucian Anghel pentru Agerpres.

Acesta a declarat ca Pilonul III este important mai ales in perspectiva in care in Romania raportul pensionari - salariati va creste.

"In acest moment sunt 1,2 pensionari la un contributor, iar ca urmare a faptului ca 'decreteii' vor incepe sa se pensioneze undeva in mai putin de doua decenii, presiunea va fi constanta si vom ajunge chiar si la 1,5 pensionari la un contributor, sau la 2 pensionari la un contributor din mediul privat. Traim mai mult si va trebui sa ne bazam din ce in ce mai mult pe ce economisim lunar noi decat pe pensia de la stat daca dorim sa ne pastram un nivel de trai ridicat dupa ce ne pensionam. Procesul de imbatranire a populatiei afecteaza toate statele europene care vor fi obligate in timp sa mute povara nivelului de trai dupa pensionare de pe umerii bugetului de stat pe umerii actualilor contribuabili", a spus Anghel.Lucian Anghel estimeaza ca, in acest an, piata pensiilor private facultative ar putea inregistra o crestere de circa 30% a activelor nete administrate, la aproape 800 milioane de lei, de la 730 milioane lei active nete in administrare la finalul lunii august din acest an. La 31 august cele 10 fonduri de pensii aveau 304.537 participanti.

Citeste si: Fondurile de pensii private au ajuns la active de 3 miliarde euro
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 16:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter