- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

APAIR, Marsh si Astra au lansat prima asigurare de malpraxis pentru agentii imobiliari

10 Mar, 12:55 • Redactia DailyBusiness
Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania (APAIR) si Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare au lansat, impreuna cu Astra Asigurare-Reasigurare, prima asigurare profesionala dedicata agentilor imobiliari.
APAIR, Marsh si Astra au lansat prima asigurare de malpraxis pentru agentii imobiliari

„Dupa mai mult de 20 de ani de asteptari, agentii imobiliari pot beneficia de o asigurare de malpraxis, la fel ca oricare alta breasla din Romania, aderand la Asociatia Profesionala a Agentilor Imobiliari din Romania”, a explicat Dan A. Negulescu, presedintele APAIR.

Pana in prezent, in Romania, asigurarile de raspundere profesionala erau contractate de agentiile imobiliare, la nivel de companie pentru tot personalul angajat. Foarte putine companii imobiliare au incheiat asemenea asigurari in Romania, se arata intr-un comunicat al brokerului Marsh.

APAIR a fost infiintata in ianuarie 2010 si are ca membri agenti imobiliari persoane fizice.

Compania de brokeraj in asigurari si consultanta de risc Marsh Romania este membra a grupului Marsh & McLennan Companies (MMC).

Astra Asigurari, infiintata in 1991, este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor. Astra Asigurari detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID, participatie maxima permisa de lege.

Astra Asigurari a inregistrat anul trecut un profit net de 6,28 milioane lei (1,5 mil. euro), in crestere cu 80% fata de castigul consemnat anul anterior. Afacerile companiei au sporit cu 22% in 2009, la 795,84 milioane lei (187,8 mil. euro).