FINANTE-BANCI

Asiguratorii romani: afaceri de 1,2 mld. euro la 9 luni

08 noiembrie 2006, ora 20:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Asigurarile de daune la proprietati au crescut rapid, cu 150%
Asigurarile de daune la proprietati au crescut rapid, cu 150%
Volumul primelor brute subscrise aferente contractelor de asigurare incheiate in perioada ianuarie - septembrie a fost de 4,25 miliarde lei (circa 1,20 miliarde euro ), potrivit raportarilor societatilor de asigurari, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Din acest total, primele brute subscrise aferente contractelor de asigurari generale s-au cifrat la 3,43 miliarde lei, in timp ce asigurarile de viata au generat prime subscrise in suma de 811,29 milioane lei, se arata in comunicatul Comisiei, citat de NewsIn.

Primele subscrise in primele trei trimestre din 2006, aferente ambelor categorii de asigurare, reprezinta 96% din volumul inregistrat in cursul intregului an 2005. In cazul categoriei de asigurari generale, acest procent este de 102%, iar in cazul asigurarilor de viata, de 78%, se mai spune in comunicatul CSA.

La finele celui de-al treilea trimestru al anului 2006, erau in vigoare 14,16 milioane de contracte de asigurare, cu 22% mai multe decat la finalul anului trecut. Din acestea, 8,14 milioane contracte de asigurari generale si 5,74 milioane contracte de asigurari de viata."Apreciem ca evolutia din primele trei trimestre a pietei este una foarte buna si sustine prognoza atingerii in acest an a unui nivel de circa 1,7% din Produsul Intern Brut (PIB)", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Cele mai mari ponderi in totalul primelor brute subscrise din asigurari generale sunt detinute de asigurarile de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare (38,7%), asigurarile de raspundere civila auto (28,9%), asigurarile de incediu si calamitati naturale (11,8%) si asigurarile de credite (8,4%).

"Desi detin o pondere relativ redusa, respectiv de 3%, s-a constatat ca asigurarile de daune la proprietati au inregistrat o dinamica accelerata, primele subscrise in primele trei trimestre pentru aceasta categorie de asigurari reprezentand deja peste 150% din totalul inregistrat la aceasta clasa pe parcursul intregului an 2005", se arata in comunicat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter