- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra a relansat o polita de viata care poate fi incheiata pe o perioada de pana la 59 de ani

21 Jun, 13:47 • Redactia DailyBusiness
Astra Asigurari a relansat, luni, o polita de viata care acopera riscul de deces al asiguratului din orice cauza si poate fi incheiata pe o perioada intre 1 si 59 de ani, a anuntat compania.
Astra a relansat o polita de viata care poate fi incheiata pe o perioada de pana la 59 de ani

„Garant Individual” asigura protectie familiei titularului politei in caz de deces din orice cauza si se adreseaza clientilor cu varste cuprinse intre 16 si 75 ani. Valoarea unei prime minime lunare este de 50 lei.

Pentru acest an, compania se asteapta sa vanda 700 – 800 de astfel de polite.

Viitorul asigurat poate opta pentru modificari oricand pe parcursul derularii contractului, respectiv modificarea sumei asigurate, a primei de asigurare sau a frecventei de plata. Totodata, clientul poate modifica durata contractului.

„Clientul poate rascumpara contractul, total sau partial, dupa trei ani de valabilitate continua a acestuia. De asemenea, Astra ofera clientului posibilitatea inlocuirii unui produs de asigurare cu altul, mentinand valoarea de rascumparare”, se arata in comunicatul asiguratorului.

Beneficiarii persoane fizice ai contractului de asigurare pot incasa indemnizatia sub forma de plati periodice, frecventa platilor fiind stabilita tot de catre acestia.

Prima de asigurare poate fi platita periodic, in functie de optiunea clientului – anual, semestrial, trimestrial, lunar sau o singura data, la incheierea contractului.

Polita Garant Individual poate fi cesionata in favoarea bancii, oricand pe parcursul derularii contractului. Contractul este valabil peste tot in lume, neavand limita teritoriala.

De asemenea, polita permite extinderea unor beneficii asupra familiei (sot, sotie sau copii) in cazuri de spitalizare, interventii chirurgicale, fracturi si arsuri.

Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, prin firma Nova Trade, care detine 72,683% din actiunile companiei, si grupul financiar austriac Uniqa – 27%.

Societatea a inregistrat in primele trei luni subscrieri de 329,82 milioane de lei, din care 327,09 milioane de lei din asigurari generale. In primul trimestru, asigurarile de viata au crescut cu 88 %, la 2,73 milioane de lei.