FINANTE-BANCI

Astra: Actionarii si conducerea societatii au contestat in instanta decizia ASF

25 februarie 2014, ora 13:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Juderata-tribunal.jpg
Astra Asigurari, actionarii si conducerea societatii au contestat in instanta decizia ASF prin care institutia a deschis procedura de redresare financiara prin administrare speciala a asiguratorului, a suspendat actionarii si conducerea si a numit KPMG Advisory ca adminstrator special.

Dosarul a fost inregistrat vineri, 21 februarie, la Curtea de Apel Bucuresti.

Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a fost anuntata si publicata marti, 18 febraurie, in Monitorul Oficial.

In dosar au calitatea de reclamant Astra Asigurari, Dan Grigore Adamescu, Bogdan Alexander Adamescu, Iulius Alin Bucsa, Marius Catalin Chiriac, Nicoleta Dinu, Liviu Andrei Stoicescu, Eleonora Camelia Udrescu, Sorin Petre Nae, Alina Gabriela Matei, Filip Stavrositu, Irinel Dinu, Dragos Catana, The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider, conform Mediafax.TNG Romania, actionarul societatii de Asigurare-Reasigurare Astra, a transmis luni, printr-un comunicat, ca decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de deschidere a procedurii de redresare financiara a companiei Astra si numirea unui administrator special este nelegala si excesiva.

“Decizia ASF, din data de 18.02.2014, prin care a dispus, deschiderea procedurii de redresare financiara a Societatii de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. (Astra), suspendarea drepturilor de actionar al TNG Romania si numirea a KPMG Advisory ca administrator special este Nelegala, Excesiva si cu Depasirea prerogativelor stabilite de lege”, se arata in documentul citat.

TNG in calitate de actionar caruia i-au fost vatamate grav drepturile, inclusiv dreptul de proprietate, drept ce este garantat prin art. 1 din Protocolul 1 a CEDO in ceea ce priveste proprietatea actionarilor semnificativi, va actiona prin toate mijloacele pentru restabilirea legalitatii si atragerea raspunderii persoanelor care se fac vinovate pentru destabilizarea Astra Asigurari prin adevarate actiuni criminale.

Citeste si:
Adamescu, Astra: Decizia ASF este socanta si iresponsabila. O atacam in justitie
Andriescu, despre cazul Astra: Aceasta situatie afecteaza imaginea intregii piete de asigurari
UNSAR, dupa cazurile Astra si Carpatica Asig: Derapajele semnalate sunt exceptii
ANAF a inceput un control la Astra Asigurari, in urma sesizarii ASF
Ursache: In piata asigurarilor este o situatie financiara cangrenizata
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter