- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra asigura flota Tarom pentru al 4-lea an consecutiv

27 Apr, 15:35 • Redactia DailyBusiness
Astra Asigurari a reinnoit, pe 15 aprilie, polita de asigurare pentru flota Tarom ca urmare a castigarii licitatiei organizate de catre operatorul aerian pentru atribuirea contractului de servicii de asigurare Casco pentru aeronave civile si piese de schimb si de raspundere civila fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti.
Astra asigura flota Tarom pentru al 4-lea an consecutiv

Compania nu a precizat valoarea contractului ce a fost incheiat pentru o perioada de valabilitate cuprinsa intre 1 mai 2010 -30 aprilie 2011.

Suma asigurata totala pentru asigurarea Casco a aeronavelor este de 522,482 milioane dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 milioane dolari.

Flota Tarom este formata din 26 de aeronave.

Politele sunt reasigurate prin brokerul de aviatie Willis Limited, cel mai mare broker de aviatie la nivel mondial, cu reasiguratori de renume, specializati in industria asigurarilor de aviatie.

In ultimii ani, compania Astra Asigurari a platit doua dintre cele mai mari daune de pe piata de asigurari aviatice din Romania, rezultate din doua incidente petrecute pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni in decembrie 2007 (10 milioane dolari pentru o aeronava apartinand Tarom, cea mai mare dauna platita vreodata in Romania), respectiv aprilie 2008 (4,2 milioane dolari pentru o aeronava apartinand Romavia).

Printre clientii companiei se numara: Tarom, Romatsa, Blue Air, Romavia, Aeroporturile Henri Coanda si Aurel Vlaicu, Romaero, Scoala Superioara de Aviatie Civila, Aeroporturile Bacau, Constanta, Cluj-Napoca si altii.

Astra a inregistrat la finele lui 2009 un volum al primelor brute subscrise totale in suma de 809,47 milioane lei, in crestere cu 25% fata de 2008 si un profit contabil net de 6,206 milioane lei, mai mare cu 68 % fata de 2008.

Anul trecut, Tarom a platit o prima de asigurare in valoare de 3,5 milioane de dolari.