FINANTE-BANCI, TURISM

Astra asigura flota Tarom pentru al saptelea an consecutiv

18 iulie 2013, ora 14:39, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Tarom-mare.jpg
Astra Asigurari a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Transporturi Aeriene Tarom S.A. pentru achizitia de servicii de asigurare Casco pentru aeronave civile si piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a fransizei Casco deductibila la aeronave si motoare de schimb) si de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti pentru perioada 1 septembrie 2013 - 30 august 2014.


Astfel, Astra este asiguratorul flotei Tarompentru al saptelea an consecutiv.

Flota Tarom este formata din 24 aeronave, dintre care doua Airbus 310-300, patru Airbus 318-100, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737-700, o aeronava Boeing 737-800, sapte aeronave ATR 42-500, respectiv doua aeronave ATR 72-500.

Principalii clienti ai ASTRA pe asigurari de aviatie sunt: Tarom, Blue Air, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu, Aeroportul International Timisoara, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu - Constanta, Romaero, Autoritatea Aeronautica Civila Romana, Germania Flug.

Compania Astra Asigurari a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din tara noastra. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane dolari care apartinea Romavia).De asemenea, a platit 10 milioane dolari pentru o aeronava Tarom ca urmare a incidentului aviatic de pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni din decembrie 2007, iar in aprilie 2008, Astra Asigurari a platit 4,2 milioane dolari pentru o aeronava Romavia.

Astra Asigurari a raportat in primul trimestru din 2013 prime brute subscrise in valoare de 321,1 milioane de lei, in crestere cu 8% fata de perioada similara a anului trecut.

Update (19 iulie):

“Compania Tarom a desfasurat o procedura de achizitie prin licitatie deschisa pentru atribuirea contractelor de asigurare a flotei si raspunderilor legale de aviatie. Procedura a fost organizata conform dispozitiilor Regulamentului Tarom privind atribuirea contractelor de achizitie”, a declarat Christian Heinzmann, director executiv si accountable manager in cadrul operatorului aerian.

Pentru cererea documentatiei de licitatie, s-au prezentat 8 furnizori insa numai 5 dintre acestia au depus ofertele. Procedura de achizitie prin licitatie deschisa a fost castigata de Astra care a depus oferta cu cel mai mic pret.

Heinzmann a precizat ca suma licitata aduce o economie de 26%, comparativ cu anul trecut ceea ce se va regasi in imbunanatirea performantelor Tarom, in concordanta cu asteptarile planului de management.

“Respectand procedurile, anul acesta licitatia a fost deschisa doar pentru furnizorii din Romania, insa, intentia noastra este, ca incepand de anul viitor cererea de oferta sa fie extinsa catre toti furnizorii din Europa interesati sa participe”, a mai spus Christian Heinzmann.

Citeste si: Service-urile auto acuza Astra Asigurari ca nu plateste nici 50% din costul real al reparatiilor
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter