- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra Asigurari a lansat un centru de daune la Constanta

20 Jul, 17:33 • Redactia DailyBusiness
Astra Asigurari a inaugurat marti, 20 iulie 2010, Centrul de Constatari Daune Constanta, facand parte dintr-un proiect de lansare a mai multor astfel de centre in orase mari precum: Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara si Ploiesti, a anuntat compania.
Astra Asigurari a lansat un centru de daune la Constanta

Noul centru se afla in incinta complexului rezidential Tomis Plus.

Potrivit reprezentantilor companiei, numarul dosarelor de dauna avizate de Astra la sfarsitul lunii iunie 2010 era de 61.025, din care 2.512 de dosare in Constanta.

Astfel, la finele lunii iunie, sumele achitate de companie pentru despagubiri au o valoare care se ridica la suma de 228,53 milioane de lei, din care 8,12 milioane de lei, reprezinta despagubiri din daune inregistrate pe raza judetului Constanta.

Daunele platite in urma inundatiilor s-ar putea ridica la 3 mil. lei

Asiguratorul a mentionat ca are in avizare un numar de peste 350 de dosare de dauna rezultate din daune inregistrate in urma inundatiilor din nordul tarii, mare parte a acestora intrand deja la plata cu 2 saptamani in urma.

Rezerva de daune constituita de companie pentru plata acestor dosare se ridica la suma de 3 milioane de lei.

Astra Asigurari a inregistrat in primele trei luni din 2010 un profit net de 4,85 milioane de lei, in crestere cu 12% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a fost de 4,33 milioane de lei. In acelasi timp, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 329,82 milioane de lei, mai mult cu 65% fata de primul trimestru din 2009.