FINANTE-BANCI, AUTO

Astra Asigurari, amenintata cu falimentul

13 februarie 2014, ora 11:22, autor(i): Andreea Radu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Service auto.jpg
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) informeaza ca unul dintre membrii sai, Paint System Service SRL din Timisoara, a depus cererea de deschidere a falimentului companiei de asigurari Astra pentru neplata reparatiilor in termenul legal si cumularea unei datorii de aproape 65.643 de lei.

Mihai Rozsa, directorul general al respectivului service, a amentionat, intr-un comunicat, ca a invitat reprezentantii Astra Asigurari la mediere, insa acestia nu s-au prezentat la intalnire. Suma pe care Astra Asigurari o datoreaza service-ului - 65.642,81 de lei - reprezinta valoarea cumulata a dosarelor de dauna scadente si neachitate din iulie 2013.

Pentru societatea noastra, este o suma importanta care pune in pericol continuarea activitatii”, subliniaza Rozsa.

Cele mai multe dosare de dauna au fost achitate partial de catre Astra Asigurari, conform propriilor evaluari, fara a tine cont de costurile reale ale reparatiilor si incalcand astfel prevederile Art.50 din Ordinul Nr.14/2011, prin care firma de asigurari este obligata la despagubirea intregului prejudiciu, a declarat Mihai Rozsa, director general al service-ului auto.

Potrivit respectivului articol emis de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), “(3) cuantumul pagubei la vehicule este egal cu costul reparatiilor partilor componente sau ale pieselor avariate ori cu costul de inlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum si cele de demontare si montare aferente reparatiilor si inlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul, stabilite la preturile practicate de unitatile de specialitate, la care se adauga cheltuielile cu transportul vehiculului, precum si cele efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative, in conformitate cu art. 55. Prin unitati de specialitate se intelege persoanele juridice legal autorizate, care au in obiectul lor de activitate comercializarea de vehicule, parti componente, piese inlocuitoare si materiale pentru acestea”.“In cele din urma, Cererea de faliment a firmei Astra a fost inregistrata la sediul central al ASF din Splaiul Independentei nr.15", precizeaza Cristian Muntean, Director ASSAI.

ASSAI trage un semnal de alarma si le reaminteste tuturor asiguratilor din Romania sa fie atenti cand isi cumpara o polita de asigurare, pentru ca sunt tot mai putine firmele de asigurari care isi mai respecta obligatiile de despagubire in Romania.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente - A.S.S.A.I. - este asociatia care reprezinta interesele service-urilor auto din Romania si are rolul de a proteja si dezvolta industria auto romaneasca.

Scopul Asociatiei ca organizatie non-guvernamentala profesionala este reprezentarea industriei de service auto independente in fata autoritatilor romane, organizatiilor profesionale, patronale si sindicale, a comunitatii de afaceri si a societatii civile.

Citeste si:
ASF: Astra Asigurari a subestimat daunele cu 40%. BNR a sesizat DNA
2014, un an greu pentru firmele de asigurari. Vom plati mai mult la incheierea politelor?
Amenzi usturatoare in asigurari. Ce directori si companii a sanctionat ASF in 2013
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ion POP a spus:
13/02/2014 12:56
Traim niste paradoxuri. Unii se chinuie din toate puterile sa dea faliment si altii, adica ASF, nu-i lasa. Si aici nu e vorba numai de ASTRA. NU vor sa mai stea pe piata, pa la revedere. Din pacate s-au invatat ca regulile sunt pentru prosti si "ei e smecheri". Cred ca incet incet s-a terminat smecheria, altfel crapa buba si ii murdareste pe multi.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter