FINANTE-BANCI

Astra Asigurari, amenintata cu insolventa. Un service auto are de recuperat peste 300.000 lei

12 decembrie 2011, ora 15:05, autor(i): Andreea Radu   | 6 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Judecata-Gavel.jpg
Alpha Auto Service a cerut in instanta insolventa Astra Asigurari, cea mai mare companie din domeniu. Service-ul auto are de recuperat de la asigurator peste 300.000 de lei, suma provenita din dosarele de dauna neachitate. Aceasta este prima cerere de insolventa asupra liderului pietei de asigurari.


Primul termen de Judecata a fost stabilit pentru data de 6 martie 2012, se arata pe site-ul Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Stefan Basalic, actionar si administrator al Alpha Auto Service, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca datoria pe care o are Astra la service era de peste 300.000 de lei la 1 decembrie, suma fiind in crestere, in conditiile in care apar noi contracte de dauna.

Acesta a mai spus ca a facut si o plangere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) impotriva Astra Asigurari, insa nu a primit niciun raspuns.Contactati de DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei Astra Asigurari nu au comentat informatiile.

Basalic a mentionat ca Alpha Auto Service, cu sediul in Bucuresti, are de incasat bani de la Astra chiar si din dosare de anul trecut.

Alpha Auto Service s-a judecat si cu societatea Euroins, pentru o datorie de circa 300.000 lei, care apoi a urcat la aproximativ 400.000 de lei, asupra careia a avut poprire pe cont pentru a putea sa-si recupereze banii. Totusi, service-ul auto mai are de incasat peste 100.000 de lei.

Impotriva Euroins au existat mai multe cereri de insolventa, ultima venind din parteafirmei Radcar Autoserv.

Printre problemele cu care se mai confrunta service-urile se numara si una legata de piesele de schimb aftermarket (second-hand) impuse de asiguratori.

Stefan Basalic a spus ca unii asiguratori impun piese aftermarket, cumparate de ei, si la masini noi, clientii devenind astfel nemultumiti de calitatea serviciilor. Astfel, asiguratorii achizitioneaza aceste piese si le dau service-urilor.

CSA a primit 4.888 de reclamatii in primele noua luni ale anului, cifra in scadere cu aproximativ 15% fata de perioada similara din 2010.

Cel mai des reclamate aspecte de catre petenti au fost: neplata despagubirilor, solicitari de recalculare a valorii despagubirilor, probleme de comunicare intre asigurati sau pagubiti si inspectorii de dauna.

Circa 90% din totalul reclamatiilor solutionate a fost reprezentat de reclamatiile si sesizarile care au vizat asigurarile auto (asigurari facultative Casco si asigurari obligatorii RCA). Astfel, in primele noua luni ale anului curent CSA a primit si solutionat 755 de reclamatii privind asigurarile Casco, respectiv 3.597 reclamatii privind asigurarile RCA.

Circa trei sferturi din numarul total de reclamatii primite si solutionate in perioada ianuarie - septembrie 2011 sunt concentrate la nivelul a 5 companii, si anume: Euroins (1.395), Carpatica (952), Astra (659), Omniasig (333) si BCR Asigurari (320), conform CSA.

Piata asigurarilor din Romania a inregistrat in primele noua luni din 2011 un volum de prime brute subscrise de 6,08 miliarde de lei, in scadere cu 3,71% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform CSA.

Astra Asigurari a subscris, in primele 9 luni ale anului in curs, un volum de prime brute subscrise (PBS) in valoare totala de 870,3 milioane de lei, in crestere cu 3,47%, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

Recent, compania a anuntat ca Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, se va retrage, la inceputul anului viitor, din functia pe care o ocupa, fiind inlocuit de Alexander Adamescu, fiul actionarului principal al societatii.

Alpha Auto Service a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de peste 5 milioane de lei, in crestere cu circa 37% comparativ cu anul anterior, cand a fost de 3,68 milioane de lei, conform datelor publicate pe Ministerul Finantelor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dragon a spus:
12/12/2011 16:14
Din cauza a asiguratori gen Astra tin eu casco, Decat sa astept dupa cei de la Astra mai bine fac paguba la mine. Trist dar in tara asta RCA e o mare teapa la asiguratorii neseriosi.
 
Buzoianu a spus:
13/12/2011 09:27
De vina este Comicaria de Supraveghere a Asigurarilor care si in prezent protejeaza pe SPAGI firmele de asigurari in dauna propriilor asigurati/pagubiti.Buzoianu, noul Presedinte al CSA a inceput acest mandat cu stangul batand palma cu cateva firme de asigurari pe care le protejeaza. Succes Alpha Auto Service, pune-i poprire pe cont firmei ASTRA - protejata laui Buzoianu!
 
RCA ieftin a spus:
13/12/2011 12:33
Avand in vedere profitul din 2011 e greu de crezut ca va intra in insolventa.
 
paunescu a spus:
16/12/2011 19:02
Cei mai neseriosi si rau platnici : Eurins, Carpatica si Astra. Foarte multe dosare de dauna refuzate fara motiv. Ar trebui sa li se retraga autorizatia de a mai incheia polite RCA
 
zuzucu.zuzucu a spus:
16/12/2011 23:09
foarte mare dreptate ai cu CSAUL tot timpul ia apararea firmei de asigurari si nici de cum reclamantului.spaga este la ordinea zilei la ASIGURARI SI LA CSA.am crezut ca o schimba pe toncescu si se vor pune pe treaba dar nici vorba e mai rau fratilor.ar trebui comisia de supraveghere sa verifice toate firmele de asigurai la termenele de plata ale dosarelor de daune nu primele subscrise si nu stiu ce polite gratuite,sa vada ca se platesc unul di 50 de dosare la termen.asa ca fratilor rugativa sa nu va loveasca careva daca nu aveti casco.
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 01:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter