- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra Asigurari si-a triplat profitul la 9 luni, pana la 4,18 mil. lei

12 Nov, 11:30 • Redactia DailyBusiness
Compania Astra Asigurari a inregistrat in primele 9 luni ale acestui an un profit net in valoare de 4,179 milioane lei, de 3 ori mai mare fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, au anuntat, joi, oficialii asiguratorului.
Astra Asigurari si-a triplat profitul la 9 luni, pana la 4,18 mil. lei

In perioada ianuarie-septembrie 2008, profitul net s-a cifrat la suma de 1,313 milioane lei.

Volumul primelor brute subscrise totale inregistrate de companie dupa primele 9 luni ale lui 2009 se cifreaza la 611,378 milioane lei.

Afacerile de pe segmentul asigurarilor generale au sporit cu 22%, pana la valoarea de 604,167 milioane lei. Totodata, asigurarile de viata au inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 47%, pana la 7,2 milioane lei.

Cele mai importante cresteri au fost inregistrate la asigurarile de cladiri si bunuri, pe acest segment compania inregistrand o crestere de 235%.

Politele Casco Aviatie au insumat 9,6 milioane lei, mai mari cu 36% fata de primele 9 luni ale anului trecut. Primele brute subscrise din asigurarile de raspundere civila pentru aeronave au avansat cu 13%, la 9,5 milioane lei.

Cresterea se datoreaza castigarii unor conturi importante de aviatie si a reinnoirii unor conturi din portofoliu, se arata in comunicatul companiei.

Asigurarile auto au insumat 428 milioane lei, din care 186 milioane lei pe RCA, in crestere cu 7%.

Daunele platite de companie au inregistrat o majorare cu 16%, la 232 milioane lei, fata de 201 milioane lei in primele 9 luni din 2008. Ponderea cea mai mare a daunelor o au cele care decurg din activitatea de asigurari generale.

Astra Asigurari are o retea ce numara peste 250 de sedii.

Compania este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor. In Romania acest sistem va deveni operational incepand cu data de 1 ianuarie 2010.

Politele obligatorii care vor fi emise de PAID sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, conform legislatiei in vigoare.

Astra Asigurari detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID. Radu Mustatea, presedinte directorat la Astra, este reprezentantul Grupului de Initiativa privind constituirea PAID si vicepresedintele acestui organism.

Compania a lansat in acest an sistemul electronic de subscriere si management de porfoliu. Acesta poate fi accesat de toti partenerii de business ai companiei.

Astra Asigurari, infiintata in 1991, are principali actionari pe TNG – The Nova Group si Uniqa Group.