- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra Asigurari vrea o crestere a afacerilor de peste 20% in 2010

19 Feb, 13:18 • adrian.mihaltianu
Astra Asigurari estimeaza pentru acest an o crestere a primelor brute subscrise cel putin egala cu cea afisata anul trecut, respectiv de 22%, a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului companiei.
Astra Asigurari vrea o crestere a afacerilor de peste 20% in 2010

In 2009, Astra a afisat un volum al primelor brute subscrise de 795,84 milioane lei (187,8 mil. euro, in crestere cu 22% comparativ cu anul anterior.

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au fost de 784,808 milioane lei (185,2 mil. euro), reprezentand 98,6% din afaceri. Restul de 11,006 milioane lei (2,6 mil. euro) au fost asigurari de viata.

„Pentru 2010 ne asteptam la o crestere cel putin egala cu cea din 2009”, a precizat Mustatea.

Acesta a adaugat ca societatea se va baza in acest an pe produsele traditionale, de retail, respectiv RCA si property (de proprietati si bunuri – n.r.), dar si pe mentinerea pozitiei de lider de piata asigurarilor maritime si de aviatie.

Potrivit lui Radu Mustatea, in 2009, cele mai mari crestere au fost inregistrate pe segmentul de property, care a avut un avans de 200% fata de anul 2008. Totodata, asigurarile de viata au sporit cu 51%, iar asigurarile auto au evoluat cu 8%.

Piata asigurarilor va avea o crestere de cel mult 5% in acest an, sustinuta de segmentul asigurarilor generale, a mai spus oficialul Astra.

„Asigurarile de viata trebuie sa faca un efort pentru a-si putea reveni si sa se axeze pe cele traditionale”, a mentionat Mustatea.

Astra Asigurari a anuntat continuarea parteneriatului cu Federatia Romana de Atletism (FRA) pentru al treilea an consecutiv. Aceasta colaborare consta in finantarea achizitiei de tricouri speciale atat pentru sportivi, dar si pentru antrenori, arbitrii si altii, avand imprimate siglele celor doua institutii. Reprezentantii Astra un au precizat care este valoarea acestei finantari.

In domeniul sportului, compania a mai sponsorizat discipline precum automobilismul, motociclismul si kartingul, aviatia sportiva, fotbalul, baschetul, hocheiul, skandenbergul, bobul si sania, Formula 1 pe apa.

Potrivit lui Mustatea, cea mai mare indemnizatie platita in 2009 de companie unui sportiv este de zeci de mii de euro.

Astra Asigurari a inregistrat anul trecut un profit net de 6,28 milioane lei (1,5 mil. euro), in crestere cu 80% fata de castigul consemnat anul anterior.

Astra Asigurari, infiintata in 1991, are principali actionari pe TNG – The Nova Group (72,8%) si Uniqa Group (27%), fiind principalul actionar minoritar.

Compania este membru fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor. Astfel, Astra Asigurari detine o participatie de 15% din pachetul de actiuni al PAID, participatie maxima permisa de lege.