- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra si-a facut o rezerva de 2,5 mil. lei pentru a plati daune de la inundatii

08 Jul, 11:20 • Redactia DailyBusiness
Astra Asigurari si-a constituit o rezerva de daune pentru plata despagubirilor din inundatii in suma de 2,5 mil. lei, compania avand in avizare, in prezent, 300 de dosare de daune produse la locuintele avariate sau distruse total de inundatii, insa numarul acestora ar mai putea creste, a anuntat joi compania.
Astra si-a facut o rezerva de 2,5 mil. lei pentru a plati daune de la inundatii

Oficialii companiei au precizat ca pe 8 iulie, Astra incepe platile pentru 88 de dosare de dauna instrumentate in Suceava si 17 dosare instrumentate in judetul Botosani. Despagubirile ce se vor plati pe aceste dosare sunt in suma totala de 777.600 lei – 550.400 lei in Suceava si 227.200 lei in Botosani.

Din totalul celor 300 de dosare aflate in procesul de avizare, aproximativ 140 de dosare sunt in lucru doar pe raza judetului Suceava, zona cea mai grav afectata de furia naturii, unde au fost inregistrate si 3 daune totale.

Echipa de management a Astra Asigurari a luat o serie de masuri imediate pentru sprijinirea pagubitilor. Astfel, procedura de avizare a dosarelor de dauna a fost simplificata, personalul din teritoriu cu atributii de instrumentare a daunelor a fost suplimentat.

Pentru o cat mai rapida rezolvare a cazurilor de dauna, au fost relocate resurse umane din Bucuresti si din zonele limitrofe judetelor afectate. De asemenea, pagubele de pana in 6.000 lei se platesc pe loc.

In 2009, peste 1,18 milioane de romani si-au asigurat locuintele la Astra, a spus Radu Mustatea, presedinte directorat Astra Asigurari, care a adaugat ca preturile politelor se calculeaza in functie de valoarea locuintei asigurate.

Astra Asigurari a inregistrat in primele trei luni din 2010 un profit net de 4,85 milioane de lei, in crestere cu 12% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a fost de 4,33 milioane de lei.

In acelasi timp, volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 329,82 milioane de lei, mai mult cu 65% fata de primul trimestru din 2009. Asigurarile de cladiri si bunuri ocupa o pondere importanta in portofoliul companiei, aceasta inregistrand la sfarsitul primului trimestru din 2010 subscrieri de 63 milioane de lei, in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.