- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra-Uniqa intra pe piata asigurarilor de sanatate

06 Oct, 11:59 • adrian.mihaltianu
Compania de asigurari Astra-Uniqa va lansa in aceasta saptamana un produs de asigurare de sanatate - Astramedica, valabil pe intreg teritoriul Romaniei, cu optiunea de asigurare in strainatate, potrivit reprezentantilor companiei.
Astra-Uniqa intra pe piata asigurarilor de sanatate

Astra-Uniqa a incheiat pana in prezent peste 100 de contracte cu spitale, clinici, laboratoare, farmacii si cabinete stomatologice cu acoperire nationala.

Serviciile incluse in asigurarea Astramedica au atat o componenta preventiva, de diagnosticare a bolii in ambulatoriu, de spitalizare, precum si una curativa, acoperind tratamentul medical, chirurgical si protetic.

Planurile de asigurare se adreseaza in special clientilor companii care beneficiaza de avantaje fiscale la achizitia de asigurari de sanatate pentru angajati.

Astra-Uniqa a subscris in primul semestru al acestui an prime brute de 253,59 milioane lei (69,18 mil. euro), in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului anterior. In primele 6 luni din 2008, asiguratorul a inregistrat un profit de 2,82 milioane lei (768.000 euro).

Infiintata in 1991, principalii actionari ai companiei sunt TNG – The Nova Group, si Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari si jucator international important, cu interese in 20 tari.