- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra-Uniqa: Vom vinde cel putin 3.000 de asigurari de sanatate pe an

09 Oct, 00:36 • adrian.mihaltianu
Astra-Uniqa estimeaza ca va vinde cel putin 3.000 de polite de asigurari de sanatate pe an, putand ajunge chiar la 6.000 de astfel de asigurari, a declarat Cornelia Scarlatescu, director al directiei asigurari de viata din cadrul companiei.
Astra-Uniqa: Vom vinde cel putin 3.000 de asigurari de sanatate pe an

Asiguratorul a lansat miercuri planurile de asigurare voluntara de sanatate AstraMedica, in 3 variante: Optim, Class si Business, la care se adauga clauze suplimentare.

AstraMedica este o asigurare voluntara de sanatate valabila pe teritoriul Romaniei, cu posibilitatea extinderii in strainatate, care se adreseaza companiilor pentru angajatii acestora.

„In prezent ne adresam doar companiilor, urmand ca asigurarile individuale de sanatate sa fie lansate la inceputul anului viitor”, a spus Cornelia Scarlatescu.

Serviciile medicale asigurate sunt realizate prin parteneriate cu peste 100 de furnizori cu acoperire nationala: clinici, ambulante, laboratoare, spitale, farmacii. „Pana la sfarsitul anului vom incheia parteneriate si in Austria si Germania”, a mentionat Scarlatescu.

„Clientii care aleg pachetul de baza vor plati lunar intre 10 si 30 de euro. Daca vor alege si clauzele suplimentare, tarifele vor varia intre 35 si 55 de euro pe luna, iar includerea serviciilor din strainatate va duce costurile pana la 100-150 euro”, a mai spus oficialul companiei.

Pachetul complet al asigurarii AstraMedica acopera consultatii medicale, profilaxie, investigatii de laborator, proceduri de diagnosticare, servicii de urgenta (ambulanta), servicii farmaceutice, stomatologice, de fizioterapie si recuperare, de spitalizare, nursing, interventii chirusgicale si consultanta medicale permanenta prin medicii cllcenter-ului Uniqmed.

Cornelia Scarlatescu a mentionat ca exista studii in piata care arata ca cel mai cautat beneficiu de catre angajatori pentru angajati este asigurarea privata de sanatate (24,5%), fiind urmata de pensia privata si asigurarea de viata.

Totodata asigurarea de sanatate este singura asigurare de pe piata locala care beneficiaza in prezent de o deductibilitate, de 200 euro la angajator, pe an, potrivit reprezentantilor Astra-Uniqa.

Miercuri, Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a aprobat marirea pragului de deductibilitate pana la 250 de euro/angajator din 2009, pentru asigurarile voluntare de sanatate.

„Avantajele fiscale oferite pentru asigurarile de sanatate suplimentare au ca obiectiv extinderea pietei in acest domeniu si incurajarea angajatorilor de a oferi in pachetul salarial aceste beneficii”, a precizat Scarlatescu.

Asiguratorul Astra-Uniqa a inregistrat in primele 8 luni din 2008 o valoare totala a primelor subscrise de 405,55 milioane lei (111,41 mil. euro), in crestere cu 59,53% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar pana la sfarsitul anului, reprezentantii companiei estimeaza ca valoarea primeleo va ajunge la 170 milioane euro.