- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Astra vrea sa vanda in 2009 cateva mii de polite din asigurarea de sanatate nou lansata

19 May, 12:59 • adrian.mihaltianu
Astra Asigurari Reasigurare si-a propus sa vanda in 2009 cateva mii de polite de asigurare de sanatate Astra Sante, un produs lansat de companie marti, cu acoperire atat in Romania cat si in Germania si Austria.
Astra vrea sa vanda in 2009 cateva mii de polite din asigurarea de sanatate nou lansata

Asigurarea a fost lansata de Astra in parteneriat cu asiguratorul AXA si se adreseaza persoanelor fizice si grupurilor, cu venituri peste medii.

Valoarea medie a unei astfel de polite a fost estimata de oficialii companiei la 170-180 de euro pe luna.

Preturile politei incep de la 100 de euro pe luna si pot urca pana la 2.000 de euro pe luna, a afirmat Cornelia Scarlatescu, directorul directiei de asigurari de viata si sanatate al companiei, care a adaugat ca pachetele de asigurare vor presupune prime diferentiate in functie de varsta si starea de sanatate a asiguratilor.

Aceasta estimeaza ca piata potentiala de asigurari de sanatate din Romania cu acoperire in strainatate este de circa 40.000-50.000 de persoane.

„Din acest segment vrem sa atragem cateva mii de clienti in acest an”, a precizat Cornelia Scarlatescu.

Asigurarea Astra Sante are doua planuri: „Premiere Class”, ce se adreseaza persoanelor care opteaza pentru standarde medicale performante in domeniul ingrijirii sanatati, si „Deluxe” – un pachet exclusivist, adresat persoanelor ce doresc sa cumpere produse de lux in domeniul ingrijirii sanatatii, serviciile pentru acest pachet fiind personalizate si de cel putin 5 stele.

La randul sau, „Premiere Class” are 4 subplanuri de asigurare de baza: Premium, Premiere Gold, Full Premium si Premiere Platinum cu acoperiri diferentiate in raport atat cu optiunile clientilor, cat si cu posibilitatile acestora financiare. Primele doua au atasata o fransiza de 750 euro, valabila doar pentru cazurile de spitalizare, nu si pentru investigatiile medicale, conform reprezentantilor companiei.

„Prin asigurarea Astra Sante sunt acoperite prin servicii de spitalizare – diagnosticare, tratament si interventii chirurgicale intr-o retea de aproape 1.500-2.000 de spitale sau clinici puse la dispozitie prin parteneriatul cu AXA Krankenversicherung AG in Germania si Austria”, a declarat Cornelia Scarlatescu.

„Sumele asigurate nu sunt limitate. Sunt acoperite toate bolile, cu cateva exceptii clare pentru fiecare persoana consemnate intr-o lista definita”, a adaugat Scarlatescu.

De asemenea, asigurarea acopera toate serviciile medicale necesare in cursul spitalizarii pentru diagnosticarea si tratamentul unei persoane intrate in asigurare.

Printre excluderi se numara consumul de droguri sau chirurgia estetica.

Aceste asigurari sunt vandute atat prin propria forta de vanzari, cat si printr-un parteneriat cu brokerul TPSH-Group, ce colaboreaza si cu BCR Asigurari pe piata din Romania.

TPSH Int. Insurance & Reinsurance Brokers este o companie germana al carei obiectiv este evaluarea si transferul riscurilor, in domeniul economic international al asigurarilor. Activeaza in sectorul asigurarilor de persoane, de sanatate si industriale.

Astra Asigurari, fondata in 1991, si-a propus sa incheie anul 2009 cu un profit de 9,17 milioane lei (circa 2,15 mil. euro) si un venit din prime brute subscrise de 773,6 milioane lei (182 mil. euro), in crestere cu aproape 20% fata de 2008.

Compania are 238 sucursale si agentii in toata tara si un capital social de 55 milioane euro. In prezent, grupul Nova Trade, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, este actionarul principal al companiei Astra Asigurari, cu o detinere de 72,8% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%.