- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Atac de tip phishing la adresa clientilor BRD, vineri dimineata

09 May, 12:49 • emanuel.ceciu
O tentativa de frauda prin e-mail folosind numele BRD Groupe Societe Generale a fost sesizata vineri, atacatorii pretinzand ca vor oferi 20 euro in schimbul completarii unui "sondaj online" in care, pe langa alte informatii, se cere si numarul cardului si codul PIN al contului bancar.
Atac de tip phishing la adresa clientilor BRD, vineri dimineata

Atacatorii pretind ca in contul respectiv vor livra suma de bani oferita ca „premiu”.

Mailul este conceput intr-o maniera convingatoare, peste media incercarilor obisnuite de acest gen. „FELICITARI ! Ati fost ales pentru a lua parte la primul nostru sondaj online”, este mesajul de intampinare, urmat de un link catre o pagina web ce arata similar cu cea a BRD.

Vezi cum arata mesajul e-mail care ii vizeaza pe clientii BRD

Link-ul (http://www.brd.ro/Sondaj-Online/OpiniePersonala/index.cfm?cmd=_login-run) pare a directiona catre o pagina de pe domeniul brd.ro, insa de fapt conduce la o alta adresa .

Cel mai important indiciu asupra faptului ca pagina respectiva nu apartine bancii este adresa URL, http://61.96.192.122/brd/, care nu contine domeniul brd.ro.

O alta neconcordanta este suma anuntata drept premiu. Daca la inceputul paginii suma este 20 euro, langa formularul de colectare a datelor contului, ea devine „$20”.

Mesajul are un format similar cu cel folosit pe site-ul oficial al BRD, avand incorporat logo-ul companiei. Dupa completarea informatiilor cerute de atacatori, utilizatorul este redirectionat automat catre pagina oficiala a BRD.

Pagina falsa era inca functionala la ora publicarii articolului.

Oficialii BRD nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii despre numarul de pagubiti sau despre masurile ce urmeaza a fi luate de banca.

In ultimele luni, mai multe banci printre care Raiffeisen, BCR sau Bancpost au fost tinta atacurilor de tip phishing, atat prin e-mail-uri cat si prin SMS-uri.

BRD este a doua banca din Romania, in topul activelor, dupa Erste.