- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Aviva Romania: Primele brute subscrise au crescut cu 36% in T1, la 6,2 mil. euro

09 May, 11:51 • Redactia DailyBusiness
Aviva Romania a inregistrat in primul trimestru din 2008 prime brute subscrise in valoare de 23 milioane lei (6,21 mil. euro), in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri compania.
Aviva Romania: Primele brute subscrise au crescut cu 36% in T1, la 6,2 mil. euro

Totodata, fondurile administrate de Aviva Asigurari de Viata au crescut cu 5% in primele trei luni, pana la 121 milioane lei (32,67 mil. euro).

In aceeasi perioada, activele administrate de compania Certinvest, membra a grupului Aviva, au crescut cu 3 milioane lei, in ciuda conditiilor nefavorabile si volatilitatii pietei.

Aviva intentioneaza sa mentina acest trend ascendent pe tot parcursul anului 2008, prin extinderea retelelor sale de distributie si a parteneriatelor de afaceri.

„Suntem multumiti de rezultele inregistrate in primul trimestru al anului 2008. Am reusit sa crestem semnificativ in ceea ce priveste primele brute subscrise si sa atragem un numar important de clienti noi in portofoliul nostru”, a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Group Romania.

„Aviva este increzatoare in potentialul oferit de piata romaneasca si de aceea ne propunem sa crestem cat mai mult si sa castigam o cota de piata cat mai mare”, a adaugat Shah Rouf.

Aviva plc: vanzarile de asigurari de viata si pensii au urcat cu 5%, in T1

Grupul Aviva a inregistrat, la nivel mondial, in primele trei luni ale acestui an, o crestere de 5% a vanzarilor de asigurari de viata si pensii, pana la 8,16 miliarde lire sterline (10,79 mld euro), in timp ce vanzarile noi de produse de economii pe termen lung au urcat cu 2%, pana la 9,4 miliarde lire sterline (12,42 mld. euro).

„Aceste rezultate marcheaza valoarea cresterii noastre in Statele Unite, lucru care stabileste un nou record de vanzari pentru primul trimestru al anului 2008 si in regiunea Asia Pacific, unde am deschis de curand noi operatiuni in Taiwan si Malaesia”, a declarat Andrew Moss, group chief executive.

„De asemenea, am inregistrat o crestere puternica in Europa Centrala si de Est si, desi unele tari din Europa continentala au parte de un an plin de provocari, raspandirea geografica, combinata cu amploarea portofoliului nostru de produse, precum si diversitatea canalelor de distributie, ne face sa fim increzatori in atingerea obiectivelor noastre de crestere pe termen mediu in Europa”, a mai spus Moss.

Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datand din 1696. Astazi, grupul are 57.000 angajati si 45 milioane de clienti in 27 de tari din intreaga lume.

Aviva Grup Romania include trei companii: Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Certinvest, ce va activa sub numele de Aviva Investors incepand cu luna septembrie.