FINANTE-BANCI

Axa a vandut catre SAI Certinvest si SIF Transilvania operatiunile de asigurari de viata si economisire

18 decembrie 2014, ora 12:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
deal.jpg
SAI Certinvest si SIF Transilvania anunta astazi incheierea unui acord prin care Grupul AXA vinde operatiunile sale de asigurari de viata si economisire din Romania catre SAI Certinvest si SIF Transilvania si se retrage de pe piata din Romania.

In conformitate cu termenii acordului, SAI Certinvest va achizitiona o participatie de 70% din filiala AXA din Romania, AXA Life Insurance SA, in timp ce SIF Transilvania va achizitiona 30%.  

Deschiderea unei noi linii de business in zona asigurarilor va permite companiei Certinvest sa asigure o diversificare a portofoliului de investitii pentru clientii sai si, in acelasi timp, pentru clientii de asigurari care sunt interesati de alte proiecte investitionale.  

“Asigurarile de viata si sanatate creeaza o sinergie puternica cu activitatea de acum a Certinvest, atat in privinta portofoliului de produse cat si in privinta intereselor clientilor. Noii actionari vor creste activitatea companiei si vor lansa noi produse destinate, in special, antreprenorilor”, a declarat Eugen Voicu, Actionar Fondator SAI Certinvest.  “Prin aceasta achizitie SIF Transilvania isi diversifica detinerile cu o companie intr-un domeniu nou in portofoliul societatii si afirma interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimam ca potentialul de crestere este substantial pe termen mediu si lung”, a declarat Radu Toia, Vicepresedinte Executiv SIF Transilvania.  

SAI Certinvest este cea mai mare companie romaneasca independenta de asset management, cu active in administrare de peste 250 milioane de lei si o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania.

Compania are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.  

SIF Transilvania este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti si administreaza active in valoare de aproximativ 250 milioane de euro. Compania are o politica de investitii diversificata, cu expuneri semnificative in domeniul financiar, turism si imobiliar.  

Conform acordului incheiat, termenii si conditiile tranzactiei nu vor fi facute publice.   Tranzactia se supune indeplinirii conditiilor de finalizare obisnuite, inclusiv obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 19 Iunie 2021, 18:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter