- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Comerciala Feroviara, autorizata luni de BNR, va fi condusa de Petre Tulin

18 Aug, 17:15 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Feroviara a primit luni autorizatia de functionare de la Banca Nationala a Romaniei si a fost inregistrata in Registrul institutiilor de credit, iar presedintele CA si directorul general al bancii va fi Petre Tulin (foto), fostul sef al BCR Banca pentru Locuinte, a anuntat marti institutia.
Banca Comerciala Feroviara, autorizata luni de BNR, va fi condusa de Petre Tulin

Noua institutie de credit este o banca de tip universal si are capital integral romanesc. Banca Comerciala Feroviara va incepe sa functioneze in cursul acestui an si va desfasura operatiuni bancare in lei si valuta cu clienti persoane fizice si juridice. In acest scop, va deschide cel putin cinci sucursale pana la sfarsitul anului.

Actionarul principal al bancii este Valer Blidar, care detine o cota totala de 90,5% din capitalul bancii, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv S.C. Astra Vagoane Calatori S.A. (26%) si S.C. Tristar SRL (25%). Atelierele CFR Grivita Bucuresti detin o cota de 9,5% din capitalul bancii.

Director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Comerciale Feroviara SA este Petre Tulin, care a condus mai multi ani Directia de Reglementare si Autorizare din Banca Nationala a Romaniei, fiind apoi presedinte al HVB Banca pentru Locuinte si al BCR Banca pentru Locuinte.

Din echipa de conducere executiva mai fac parte Laurentiu Bouleanu, director general adjunct si vicepresedinte al Consiliului de Administratie si Cornelia Barbu, director general adjunct.

Din consiliul de administratie mai fac parte Nicolae Dardac (prorector al Academiei de Studii Economice si fost membru al Consiliului de Administratie al BNR), Vasile Raileanu (decan al Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune) si Gheorghe Sirbu (director financiar in cadrul S.C. Astra Vagoane Calatori S.A. si fost director al Directiei finantelor publice Arad).

Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane lei si va fi majorat in anii urmatori in concordanta cu politica de afaceri a bancii si cu studiul de fezabilitate aprobat de catre BNR.