FINANTE-BANCI

Banca Romaneasca intra pe piata finantarilor prin factoring

18 iulie 2013, ora 13:37, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
11-pencil-mare.jpg
Banca Romaneasca a anuntat joi ca intra pe piata de factoring, segment ce a ajuns anul trecut la nivelul record de circa 3 miliarde de euro. Banca va finanta maximum 80% din valoarea facturilor cesionate in favoarea sa.

Factoringul reprezinta un produs de finantare ideal pentru companii in aceasta perioada de criza. Avantajele pe care factoringul le poate aduce oricarei companii sunt imbunatatirea rapida a lichiditatilor prin finantare la cerere, protectia impotriva riscului de neincasare prin asigurarea creantelor, imbunatatirea indicatorilor bilantieri si crearea unui lant functional intre furnizori si clienti. Lansarea produsului de factoring face parte din strategia noastra pe 2013”, a declarat Cosmin Calin, director executiv corporatii in Banca Romaneasca.

Valoarea limitei de factoring va fi analizata in functie de relatia comerciala ce urmeaza sa fie finantata de banca si de capacitatea de plata a debitorului final, iar maturitatea liniei de factoring este limitata la 12 luni. Banca Romaneasca va finanta maximum 80% din valoarea facturilor cesionate in favoarea sa.

Pentru noul produs al bancii, comisionul de factoring va fi zero iar dobanda de finantare si comisionul de acordare vor avea valori promotionale.Factoringul este un pachet de servicii financiare adaptate la nevoile de capital circulant ale unei companii, generate de afacerile ce presupun comercializarea produselor si/sau prestarea de servicii cu plata la termen in relatiile cu clientii, asigurand lichiditatile necesare si dezvoltarea activitatii companiei.

Factoringul intern cu recurs implica administrarea, colectarea, protejarea impotriva riscului de neplata si finantarea de catre banca (factor) a facturilor generate de relatiile comerciale cu clientii (debitori) din Romania ai companiei.
Cu un capital social de peste 700 milioane lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 21 ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.

Piata de factoring a inregistrat anul trecut o crestere semnificativa, cu 12,8% fata de nivelul inregistrat in 2011, ajungand la un nivel record de aproape 3 miliarde de euro, conform datelor publicate de Asociatia Romana de Factoring (ARF).

Este pentru al treilea an consecutiv cand ARF realizeaza o monitorizare consolidata a acestei piete, pe baza datelelor aferente anului 2012, transmise de catre principalii jucatori din piata, respectiv membrii asociatiei: Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale S.A., Banca Transilvania, IFN Next Capital Finance, ING Commercial Finance IFN, RBS Bank (Romania), Raiffeisen Bank, Romfactor, UniCredit Tiriac Bank si Access Financial Services IFN, precum si de catre doua alte institutii financiare non-membre.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 August 2019, 08:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter