- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancile ataca pe refinantare. Vezi ce produse au anuntat in saptamana 14-18 martie

18 Mar, 13:33 • adrian.mihaltianu
Bancile de pe piata romaneasca se bazeaza tot mai mult pe creditele de refinantare la costuri mai mici, dar si pe produse adresate companiilor mici si celor din domeniul agricol. De asemenea, femeile antreprenor au intrat, saptamana aceasta, in atentia institutiilor financiare.
Bancile ataca pe refinantare. Vezi ce produse au anuntat in saptamana 14-18 martie

Refinantarea sau adunarea creditelor intr-unul singur asigura accesul la mai multi bani si o rata mai mica.

Banca Romaneasca si-a imbunatatit oferta pentru creditul de consum cu garantii destinat refinantarii facilitatilor de credit cu garantie si fara garantie. Astfel, a fost eliminat plafonul de 15%, reprezentand ponderea sumelor suplimentare ce puteau fi utilizate in alte scopuri. Suma totala ce poate fi imprumutata poate reprezenta maxim 70% din valoarea garantiilor imobiliare.

Oferta de refinantare este disponibila in lei si euro, la o dobanda de Robor plus 4,5% si respectiv Euribor plus 6,5%. Oferta este valabila pana la 30 aprilie 2011. Perioada maxima de acordare a creditului este de 25 de ani, suma minima fiind de 10.001 euro sau 35.001 lei, iar cea maxima de 80.000 de euro sau 336.000 lei.

Clientii care isi refinanteaza creditele la Raiffeisen Bank prin „Flexicredit Integral” nu platesc nici o taxa notariala, pentru ca o face banca in locul lor. Oferta este valabila pana in 10 mai 2011.

De exemplu, un credit de 10.000 euro, acordat pe 6 ani cu o dobanda de 20%, poate fi refinantat cu un credit „Flexicredit Integral” pe 25 de ani cu o dobanda de 7,15%. In felul acesta, rata lunara scade de peste 3 ori, de la 240 euro la 72 euro, conform bancii.

Dobanda pentru creditele in euro este Euribor (la sase luni) plus 6,5%. In cazul creditelor in lei, dobanda este Robor (la sase luni) plus o marja de 4,75%. Pentru clientii sai fideli (care isi incaseaza veniturile intr-un cont al bancii) Raiffeisen Bank are marje de dobanda mai mici, de 5,9% pentru euro, respectiv de 4,5% pentru lei.

„Prin aceasta oferta putem acorda credite mai ieftine decat acelea pe care oamenii le au deja”, a declarat Radu Topliceanu, director executiv, Aria Clienti Persoane Fizice, Raiffeisen Bank.

Tot saptamana aceasta, CEC Bank a lansat o campanie promotionala la creditele de refinantare in lei acordate persoanelor fizice, valabila pentru toate cererile de credit inregistrate in perioada 14 martie – 31 mai 2011.

Creditul de refinantare garantat cu ipoteca ofera clientilor o perioada de creditare extinsa pana la 35 ani, comparativ cu perioada anterioara de maximum 30 ani. O facilitate imporatanta este perioada de gratie a creditului, care este de maximum 12 luni.

Credite fara comisioane de analiza pentru IMM-uri

ProCredit Bank vrea sa atraga intreprinderile mici si mijlocii prin eliminarea comisioanelor de analiza, de evaluare si de acordare a unui credit. Oferta se adreseaza intrepinderilor cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 150.000 si 750.000 euro, care depun cerere de credit in perioada 15 martie – 15 mai 2011.

Clientii pot solicita finantare atat pentru acoperirea cheltuielilor curente, cat si pentru proiecte de investitii, pe o perioada de pana la 15 ani si cu o perioada de gratie de pana la 12 luni. Mai mult, in cazul in care acestia doresc refinantarea datoriilor curente cu alte institutii, ProCredit Bank ofera consiliere pentru stabilirea noii structuri de plata, intr-o singura rata lunara.

Banca a renuntat la comisioanele mentionate mai sus si in cazul finantarilor pentru companiile mici si clientii care desfasoara o activitate agricola si care inregistreaza un venit anual cuprins intre 50.000 si 500.000 euro.

Investitorii pot beneficia, de asemenea, de facilitatile de garantare oferite prin conventia cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, prin doua produse oferite de ProCredit Bank – „AgroFlexibil” si „AgroInvest”, ambele garantare de FGCR cu pana la 80% din valoarea creditului.

Clientii pot solicita finantare atat pentru acoperirea cheltuielilor curente, cat si pentru proiecte de investitii, pe o perioada de pana la 15 ani si cu o perioada de gratie de pana la 12 luni.

Fermierii sunt sustinuti si de BRD. Astfel, BRD-Groupe Societe Generale si Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN (FGCR) au semnat un nou parteneriat destinat finantarii nevoilor de capital de lucru pe termen scurt ale fermierilor.

Beneficiarii acestor garantii sunt clientii bancii – persoane fizice autorizate, IMM-uri sau societati agricole – care solicita credite pe termen scurt (maximum 12 luni) in vederea sustinerii activitatii lor curente. Plafonul maxim total al acestei noi cooperari este de 50 milioane de lei.

Servicii si produse bancare pentru femeile de afaceri

Garanti Bank ofera un pachet special de produse si servicii destinat companiilor in care femeile au o prezenta semnificativa in actionariat.

Pachetul include beneficii multiple privind costurile: eliminarea comisioanelor operationale pentru platile interbancare in lei si reducerea cu 50% a comisioanelor operationale pentru platile externe realizate in primele 6 luni de la deschiderea contului, eliminarea comisionului de acordare a oricarui tip de credit contractat de companie, precum si a taxei de activare pentru serviciul de Internet banking, Garanti Online.

De asemenea, femeile au si un card special, cu oglinda, fara comision de emitere cu bonusuri mai mari la cumparaturi.

„In randul clientilor nostri din sectorul IMM vedem din ce in ce mai multe afaceri de succes conduse de femei si suntem interesati sa oferim acestui segment sustinerea necesara”, a declarat Cristian Dragos, directorul general adjunct al Garanti Bank.

Produse pentru persoane fizice

Millennium Bank a lansat saptamana aceasta planul de „Rate cu Dobanda Zero” prin care clientii bancii pot rambursa in rate egale, fara dobanda si fara comisioane, sumele folosite pentru cumparaturi efectuate cu cardul de credit la orice comerciant din Romania sau din strainatate, a anuntat banca.

Avantajul este disponibil pentru cumparaturi cu cardul de credit in valoare de peste 1.000 de lei. Numarul de rate lunare pentru care poate opta un client variaza intre 4 si 12.

Totodata, Volksbank Romania a anuntat joi ca a lansat un nou set de pachete de produse si servicii, care le permit clientilor persoane fizice sa faca economii de costuri la operatiunile curente.

Printre altele, clientii au reduceri la produsele de finantare, comparativ cu tarifele standard, la comisioane si li se acorda o dobanda superioara pentru conturile curente (incepand cu 0,25%).

RBS Romania a lansat vineri un nou cont de economii in lei sau euro, care permite mai multe modalitati de alimentare, inclusiv prin debitarea automata a contului curent RBS, venind astfel in intampinarea clientilor care doresc sa puna de-o parte o suma de bani lunar.

Astfel, clientii pot stabili o suma lunara care urmeaza sa fie transferata automat in Contul de Economii din contul curent RBS, la o data fixa (de exemplu data incasarii salariului). A doua posibilitate prevede setarea unui plafon maxim de sold creditor pentru contul curent RBS, fiecare leu sau euro care depaseste acest plafon urmand sa fie transferat automat in Contul de Economii. In plus, clientul mai poate alimenta contul in orice moment doreste, printr-un transfer bancar la cerere sau prin depunere de numerar.

Dobanzile cresc odata cu suma economisita, pana la 6% pentru conturile in lei si 2,50% pentru conturile in euro.

Noutati in asigurari

Porsche Finance Group a introdus optiunea de a accesa online politele Casco si RCA aferente contractelor de leasing, direct de pe porscheleasing.ro. Noul serviciu ofera clientilor ce detin contracte active de leasing financiar posibilitatea de a printa o copie a politelor auto, prin crearea unui cont de utilizator in sectiunea Situatie Cont Client.

„Copiile politelor de asigurare Casco pot fi utilizate pentru deschiderea unui dosar de daune sau pentru plata unei rate. In acelasi timp, copia politei RCA poate fi folosita la completarea datelor pe Constatul Amiabil”, a declarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Eureko Asigurari a lansat „Junior”, o asigurare de sanatate destinata copiilor si tinerilor cu varsta cuprinsa intre 1 an si 18 ani. Pretul incepe de la mai putin de 23 de euro pe luna, a declarat Carmen Radu, director general adjunct al Eureko Asigurari.

In functie de serviciile medicale oferite, planul Junior poate fi accesat in doua variante: Basic Plan Junior si Full Plan Junior.

Tot in a aceasta saptamana, Platinum Asigurari-Reasigurari a anuntat ca a incheiat un pachet complet de asigurare pentru grupul hotelier Rina Hotels. Pretul acestei polite nu a fost mentionat de cele doua companii.

Produsul complet Platinum Horeca este dedicat hotelurilor si pensiunilor si include pe langa asigurarea de cladiri si continut, acoperiri specifice activitatii hoteliere si de restauratie, cum ar fi:asigurarea stocurilor, inclusiv cresterea sezoniera a acestora; stocul de marfa refrigerata si stocuri in tranzit de la furnizori pana la hotel; acoperirea pentru pierderile provenind din intreruperea afacerii si pierderea profitului brut ca urmare a unui eveniment asigurat; acoperirea raspunderii civile decurgand din serviciile prestate de asigurat (hotel), de la valet pana la restaurant.