- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancpost emite din iulie numai carduri cu cip

19 Jul, 10:53 • Redactia DailyBusiness
Bancpost a anuntat luni ca, incepand cu luna iulie, emite numai carduri Visa si MasterCard cu cip, ce au un nivel de siguranta mai ridicat, pentru a proteja clientii de fraude.
Bancpost emite din iulie numai carduri cu cip

„Ne-am propus sa implementam aceasta tehnologie atat pentru cardurile de credit si cat si pentru cele de debit, astfel incat clientii bancii sa simta un plus de siguranta la efectuarea tranzactiilor cu cardul, tinand cont de faptul ca informatia stocata pe cip este foarte greu de reprodus”, a declarat George Georgakopoulos, director executiv senior al diviziei Credite de Consum in cadrul bancii.

Acesta a adaugat ca proiectul de inlocuire a cardurilor cu banda magnetica prin cele cu memorie cip vine in continuarea procesului prin care toate ATM-urile si POS-urile proprii au fost adaptate la noua tehnologie EMV inca de anul trecut.

Pe langa modificarile tehnologice, Bancpost a schimbat si designul cardurilor.

Banca avea la sfarsitul lunii iunie 2010 peste 700 de ATM-uri (bancomate), peste 300 de APS-uri (Sistem Automat de Plati) si peste 9.000 POS-uri.

Bancpost este membra a Grupului Eurobank EFG, o institutie bancara europeana cu active totale de 85,9 miliarde de euro in primul trimestru din 2010. Grupul este prezent in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru.