- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancpost va transforma conturile cardurilor de debit in conturi curente

02 Oct, 16:59 • Redactia DailyBusiness
Bancpost va transforma conturile cardurilor de debit in conturi curente si va schimba codurile IBAN ale acestora, in perioada urmatoare, dupa modificarea sistemului informatic, a anuntat, vineri, banca.
Bancpost va transforma conturile cardurilor de debit in conturi curente

Din punct de vedere operational, clientii vor putea utiliza contul cardului de debit emis de Bancpost ca pe un cont curent uzual si vor putea efectua toate tipurile de tranzactii curente – direct debit, ordine de plata sau de schimb valutar, etc, se arata in comunicat.

De asemenea, Bancpost anunta ca implementarea up-gradarii sistemelor IT va afecta conturile IBAN ale clientilor si de aceea vor fi deschise conturi noi, iar cardurile existente vor fi atasate acestora.

Potrivit bancii, deschiderea de conturi noi va incepe in data de 4 octombrie si se va finaliza pana la mijlocul lunii decembrie 2009. Dupa incheierea acestui proces, clientii vor fi nevoiti sa vina la sediul unitatilor bancii pentru a li se comunica noul cont IBAN ce le-a fost atribuit.

Noile si vechile conturi IBAN vor putea fi utilizate in paralel pana la finele lunii martie 2010, a precizat banca.

Bancpost este membra a Eurobank EFG Group, cu active totale de 84,5 miliarde euro, peste 23.000 de angajati si mai mult de 1.600 sucursale si puncte de vanzare.

Grupul elen controleaza in Romania Bancpost si companiile EFG Eurobank Leasing, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities si EFG Eurobank Property Services.

EFG Eurobank a avut, dupa primele sase luni, pe piata locala, pierderi dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 7,6 milioane de euro, fata de un profit de 23,5 milioane de euro obtinut in perioada similara din 2008.