- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR a castigat iar procesul cu clientii. Avocatul: „Le platesc eu cautiunea daca ajung la executare silita”

21 Jan, 13:53 • gecad.net
Circa 80 de clienti BCR au pierdut joi prima faza a procesului intentat bancii prin care solicitau suspendarea platii ratelor pe durata judecarii, a declarat pentru DailyBusiness.ro Gheorghe Piperea, avocatul clientilor. Acesta a mentionat ca este cel de-al patrulea caz in care instanta da dreptate bancii pe o asemenea clauza.
BCR a castigat iar procesul cu clientii. Avocatul: Le platesc eu cautiunea daca ajung la executare silita

Instanta a obligat clientii la plata unor cheltuieli de judecata de 100.000 de lei.

Potrivit avocatului, clientii au fost obligati la plata „in solidar”, ceea ce inseamna ca oricare din cele 80 de persoane poate fi executata pentru recuperarea intregii sume.

Daca instanta va decide executarea silita a unui client, atunci se va cere suspendarea actiunii, iar clientul va fi obligat sa plateasca o cautiune ce poate urca pana la 10% din suma pretinsa, a precizat Piperea.

„Desigur ca nu voi permite ca vreun client sa fie executat silit si daca se va ajunge acolo, voi plati eu cautiunea, care poate urca pana la 10.000 de lei„, a spus Piperea. El a mentionat ca daca va castiga recursul, atunci suma va fi restituita.

Potrivit avocatului, este primul proces in care instanta a decis ca debitorii sa plateasca bancii cheltuieli de judecata.

Acesta a spus ca desi, de regula, judecatorii decid plata unei sume mai mici decat cea solicitata de banci, in acest caz instanta a acceptat intreaga pretinsa de casa de avocatura NNKDP, care reprezinta Banca Comerciala Romana.

Pana in prezent, patru grupuri de clienti ai bancilor, reprezentati de avocatul Gheorghe Piperea, au pierdut prima faza a procesului intentat bancilor, prin care solicitau suspendarea platii ratelor de-a lungul derularii procesului.

Doua dintre grupuri sunt ale clientilor BCR, acestea incluzand 400 si, respectiv, 80 de persoane, iar celelalte doua, formate din clientii Volksbank, includ 1.000 si respectiv 38 de persoane.

In cazul fiecarui proces, clientii au depus recurs. Recursul primului grup BCR, alcatuit din 400 de clienti nemultumiti, se va judeca pe 24 februarie.