FINANTE-BANCI

BCR Leasing ia 15 mil. euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor si municipalitatilor

13 februarie 2014, ora 13:19, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro4-mare.jpg
Banca Europeana pentru Investitii (BEI) acorda BCR Leasing un imprumut de 15 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), a intreprinderilor cu capitalizare medie si a entitatilor publice din Romania care implementeaza proiecte in industrie, servicii si infrastructura.

Imprumutul de 15 milioane euro acordat BCR Leasing IFN S.A reprezinta o prima transa dintr-o linie de credit totala de 75 milioane euro convenita cu BEI (European Investment Bank - EIB).

Acest imprumut se inscrie in strategia prioritara a BEI de a sprijini IMM-urile din Europa, in mod special in actualul context economic dificil. In acest scop, BEI isi uneste fortele cu institutii financiare, precum BCR Leasing, care cunosc piata locala si care numara printre clientii lor intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi cu capitalizare medie si entitati publice.

In particular, IMM-urile vor fi sprijinite in activitatea de achizitie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu exceptia terenurilor), de investitii in cercetare si dezvoltare, de consolidare a retelelor de distributie pe pietele nationale sau pe alt piete din UE si in acoperirea cerintelor de capital de lucru pe termen mediu si lung pentru finantarea activitatilor comerciale obisnuite.Entitatile din sectoarele publice care intreprind investitii in infrastructura la scara mica si medie sau investitii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenta in scopul imbunatatirii serviciilor publice in domeniul transportului, energiei, deseurilor, telecomunicatiilor, apei, sanatatii, educatiei si locuintelor sociale.

ôFondurile BEI vor fi disponibile cu ajutorul unui nou intermediar al EIB ľ BCR Leasing ľ in vederea facilitarii accesului IMM-urilor, intreprinderilor cu capitalizare medie si municipalitatilor la finantari pe termen lung. Noua facilitate va consolida asistenta acordata de BEI catre IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie si va sprijini competitivitatea si productivitatea acestora. Dat fiind ca aceste entitati reprezinta motorul economiei romanesti, aceasta operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de crestere economica si de creare a locurilor de muncaö, a declarat Mihai Tanasescu, vicepresedinte BEI responsabil pentru Romania.

äNoi avem convingerea ca dezvoltarea resurselor financiare pe care am intreprins-o impreuna cu BEI va ajuta firmele locale si utilitatile publice sa devina mai eficiente, inovatoare si competitiveö, a spus Bogdan Speteanu, CEO al BCR Leasing.

Imprumutul BEI catre BCR Leasing este acordat in baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est, care este destinat sa imbunatateasca accesul la finantari pe termen lung pentru IMM-urile din Europa in vederea ameliorarii efectelor crizei financiare.

Banca Europeana pentru Investitii este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de Statele Membre UE. Ea ofera finantari pe termen lung pentru investitii solide pentru a contribui la atingerea obiectivelor UE.

BCR Leasing IFN, membra a grupului Bancii Comerciale Romane, este parte a Erste Group si ofera servicii de leasing financiar pentru achizitia de active durabile, respectiv autovehicule (automobile, autoutilitare, flote) si echipamente (utilaje industriale, utilaje agricole, echipamente medicale, software si IT, etc.).


Conform ultimelor date publicate de Asociatia Societatilor Financiare ľ ALB Romania, la 30 septembrie 2013, piata de leasing financiar din Romania a inregistrat un volum total nou finantat in valoare de 832 milioane euro, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului 2012.

Finantarile acordate in primele 9 luni ale anului 2013 s-au indreptat catre diverse domenii, cel al mijloacelor de transport ramanand in continuare cu o pondere majoritara de 70% (580 milioane euro) in comparatie cu finantarea echipamentelor in pondere de 26% (216 milioane euro) si a sectorului imobiliar cu o pondere de 4% (36 milioane euro).

Citeste si: Efectele timbrului de mediu asupra leasingului auto. Birocratia blocheaza inmatricularile
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 08 August 2022, 01:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter