- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR ofera IMM-urilor credite pentru dezvoltarea afacerilor, de peste 200 mil. euro

10 Mar, 14:13 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat Creditul pentru investitii, capital de lucru si/sau stocuri, cu garantie JEREMIE, destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM). BCR are la dispozitie 212,5 milioane de euro pentru a acorda credite in cadrul acestei facilitati, conform bancii.
BCR ofera IMM-urilor credite pentru dezvoltarea afacerilor, de peste 200 mil. euro

Firmele beneficiaza astfel de o garantie gratuita reprezentand 80% din valoarea imprumutului solicitat, pusa la dispozitie de catre Fondul European de Investitii, prin intermediul Initiativei JEREMIE.

Initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Facilitatea va fi disponibila pe o perioada de 2 ani.

Creditele se acorda IMM-urilor (inclusiv start-up-uri) pentru dezvoltarea afacerilor pe termen mediu si lung, cum ar fi investitiile in active corporale si necorporale, capital de lucru legat de activitati de dezvoltare sau extindere direct legate de investitie sau auxiliare acesteia ori capital de lucru pentru achizitia de materii prime, stocuri necesare in activitatea de dezvoltare sau expansiune a IMM-urilor.

Aplicantii eligibili trebuie sa fie inregistrati in Romania si sa isi desfasoare activitatea ca microintreprinderi ori intreprinderi mici si mijlocii in Romania, avand mai putin de 250 de angajati si o cifra de afaceri anuala care nu depaseste 50 milioane euro si/sau o valoare anuala totala a activelor care nu depaseste 43 milioane euro.

In principal activitatile care vor putea fi finantate in cadrul acestei facilitati sunt cele din industrie, comert, constructii, turism, servicii, potrivit BCR.

„Vom acorda credite noi de peste 200 mil. euro, ceea ce speram ca va sprijini revenirea economica si crearea de noi locuri de munca. Este timpul ca Romania sa isi revina din recesiune!”, a spus Dominic Bruynseels, CEO al BCR.

JEREMIE (acronim pentru „Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises” sau „Resurse europene comune pentru intreprinderi de la micro la medii”) este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013.

Profitul net al Grupului BCR s-a redus in 2010 cu 46,7% pana la 465 milioane de lei (110 milioane de euro), comparativ cu 2009, acesta fiind cel mai slab rezultat de la privatizare. Totodata, BCR si-a majorat activele totale cu 8,4% la 69,9 miliarde de lei (16,4 miliarde de euro), comparativ cu anul precedent.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, are o retea nationala formata din 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail.

BCR are peste 2.000 de bancomate (ATM) si peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti (POS).