FINANTE-BANCI

BCR va deveni parte a unui holding operativ al Erste, incepand cu 2008

14 decembrie 2006, ora 11:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Erste isi separa afacerile din Austria de restul operatiunilor
Erste isi separa afacerile din Austria de restul operatiunilor
Banca Comerciala Romana va fi incadrata, incepand din 2008, intr-o structura de holding detinuta de Erste Bank, care va cuprinde toate subsidiarele grupului austriac din Europa Centrala si de Est.
Erste Bank, a anuntat, miercuri, decizia de a restructura afacerea sa financiara pana in anul 2008, pentru a face fata expansiunii sale in strainatate si va concentra conducerea si procesele informationale intr-o noua structura. Astfel, grupul va separa afacerea locala intr-o banca independenta si va crea un holding care va coordona restul activitatilor, inclusiv subsidiarele.

Erste Bank a anuntat ca in noua structura organizatorica, Banca Comerciala Romana va functiona va sucursala bancara subordonata holdingului si va fi responsabila pentru relatiile cu clientii pe plan local in sectoarele retail si corporate, alaturi de celelalte sucursale ale bancii austriece, respectiv Ceska Sporitelna, Slovenska Sporitelna, Erste Bank Ungaria, Erste Bank Croatia, Erste Bank Serbia, Erste Bank Austria si Bank Prestige din Ucraina.

Diviziile de managementul riscului, organizare/IT, corporate finance si investment banking din cadrul fiecarei subsidiare, inclusiv BCR, se vor afla sub managementul centralizat al holding-ului.Pana la mijlocul anului 2007 vor fi adoptate masurile organizatorice pentru constituirea holdingului operativ, ce va include in structura sa si participatiile de capital in cadrul grupului BCR. Dupa migrarea sistemelor IT, in a doua etapa, Erste Bank va modifica structura juridica a concernului, creand un holding si o subsidiara din Austria, organizata ca o entitate legala independenta. Consiliul de Administratie al Erste si-a dat acordul pentru operarea acestor modificari organizatorice pana la mijlocul anului 2008.

"Prin aceasta noua organizare Erste Bank va dispune de o structura puternica, corespunzatoare dimensiunii sale, facilitand pentru viitor utilizarea sinergiilor din cadrul grupului. Astfel va fi sustinuta orientarea catre client in cadrul tuturor subsidiarelor bancii", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Erste Bank, Heinz Kessler.

Noii clienti ai grupului Erste Bank nu vor resimti modificarile provenite din noua structura in imaginea sa de ansamblu sau in desfasurarea tranzactiilor, au anuntat oficialii Erste.

Noua structura a Erste va fi similara celei adoptata deja de alte doua banci austriece cu activitati puternice in Europa de Est, Raiffeisen si Volksbank, care au, in structura lor, entitati separate pentru activitatile din strainatate: Raiffeisen International Bank-Holding si Volksbank International.

Grupul financiar BCR include in acest moment BCR, BCR Leasing, BCR Securities, BCR Asigurari. BCR Asigurari de Viata, BCR Asset Management, precum si cele doua banci Anglo-Romanian Bank si BCR Chisinau.

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta banca din Romania, cu active de circa 11,1 miliarde de euro, dupa primele noua luni ale anului. Banca are, in prezent, o retea de 457 sucursale si agentii in intreaga tara.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter