FINANTE-BANCI

BEI: Purtam discutii cu 8-9 banci pentru acordarea de finantari pentru IMM-uri

30 martie 2009, ora 14:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro-medie.jpg
Banca Europeana pentru Investitii (BEI) discuta cu 8-9 banci din Romania pentru a le acorda finantare destinata firmelor mici si mijlocii (IMM) si ar putea semna pana in mai contracte cu 6 dintre acestea, a declarat luni Matthias Kollatz-Ahnen, vicepresedintele BEI.
"Pentru finantarea firmelor mici si mijlocii din Romania prin intermediul bancilor de pe piata locala, exista deja o linie de finantare de la BEI de 500 milioane euro, pe care vrem sa o majoram anul acesta", a spus Kollatz-Ahnen, citat de NewsIn.

Imprumuturile catre IMM-uri vor fi asigurate in proportie de 50% din sume de la BEI si de 50% din co-finantare de la banca intermediara din Romania.

Referitor la costul imprumuturilor, reprezentantul BEI a precizat ca acesta depinde de fiecare banca din Romania, dar ca finantarea presupune - atat pentru banca intermediara, cat si pentru IMM-uri - un cost mult mai redus decat cel de pe piata."Nu pot sa va spun in ce interval se plaseaza costul finantarii de la BEI pentru bancile din Romania, dar pot sa va dau un exemplu in care banca s-a finantat la Euribor plus 0,4 puncte procentuale", a mai spus Kollatz-Ahnen, fara a preciza numele bancii in cauza.

Reprezentantii BEI si ai Ministerului Finantelor au avut luni o intalnire preliminara cu bancile din Romania pentru a le explica acestora felul in care pot accesa produsele si finantarile BEI.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Iulie 2021, 08:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter