FINANTE-BANCI

Biserica este deschisă discuțiilor privind impozitarea veniturilor, cu o condiție

26 august 2015, ora 14:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
biserica.jpg
Biserica Ortodoxă Română arată într-un comunicat că este deschisă pentru o discuție pe tema impozitării veniturilor ei, însă pune o condiție.

"Presiunea mediatică pentru o eventuală impozitare a veniturilor Bisericii are ca scop o diminuare a susţinerii activităţilor social-educaționale şi social-filantropice ale acesteia şi o diminuare a rolului Bisericii Ortodoxe Române în societate. Biserica este deschisă pentru o discuţie pe tema impozitării veniturilor ei dacă această discuţie este abordată împreună cu chestiunea retrocedării sau a compensării tuturor proprietăților bisericeşti confiscate de Statul român, astfel încât Biserica să poată dispune de resursele necesare pentru întreţinere şi pentru susţinerea operei ei social-filantropice. Până în prezent a fost retrocedată Bisericii Ortodoxe Române numai o mică parte din proprietățile sale confiscate de regimul comunist. În concluzie, proprietățile şi veniturile bisericeşti sunt astăzi folosite pentru susținerea multiplelor activităţi derulate de Biserică în societatea românească”, spun reprezentanții Bisericii, potrivit Digi24.

Săptămâna trecută, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, declara că o eventuală discuție legată de impozitarea anumitor venituri ale cultelor ar putea fi purtată abia la sfârșitul anului. Ministrul a spus și că s-ar putea lua în considerare impozitarea micilor venituri, provenite din vânzarea lumânărilor și a altor obiecte de cult.

Citeste si Dragnea, despre impozitarea Bisericii: Eu nu sunt de acord sa punem impozit si pe credinta

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 22 Septembrie 2020, 12:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter