FINANTE-BANCI

BNR a imprumutat 2 banci cu 178,4 mil. lei, cea mai mica suma din iunie 2011

08 aprilie 2013, ora 13:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BNR-mare.jpg
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat luni doua banci cu suma de 178,4 milioane lei, aceasta fiind cea mai mica suma acordata de banca centrala prin operatiuni repo incepand cu iunie 2011.

Suma injectata in aceasta saptamana este cea mai redusa incepand cu 28 iunie 2011, cand institutiile de credit au atras 9,9 milioane lei, pentru doua zile.

Prin licitatiile repo BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, la dobanda de politica monetara, de 5,25% pe an. Banii sunt imprumutati pentru o saptamana. Pe piata monetara, dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana sunt de 2,09 - 2,59% pe an.

"Un necesar redus de lichiditate la costul de 5,25% al operatiunii repo, in conditiile unor rate ON scazute, reflecta persistenta anumitor ingrijorari legate de riscul de credit, care pot impiedica circulatia libera a lichiditatii in sistem. Cu datele pentru luna martie la dispozitie, conditiile de lichiditate din sistem par a se fi imbuntatit substantial in luna precedenta, media necesarului zilnic de finantare ajungind la 3,6 miliarde lei de la 9,6 miliarde lei in februarie", arata un raport ING Bank, citat de Mediafax.BNR a mentinut dobanda cheie la 5,25% pentru a opta oara consecutiv. Acest nivel al dobanzii cheie este nemodificat din 29 martie 2012, cand banca centrala a redus dobanda cu 0,25 puncte procentuale, de la 5,50%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 13:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter