- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Boc i-a cerut lui Vladescu sa stabileasca pana in februarie sistemul impozitului forfetar

15 Jan, 10:26 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, sa stabileasca pana in luna februarie sistemul de aplicare a impozitului forfetar, restrans la anumite activitati, amintind ca Executivul s-a obligat sa elimine impozitul minim aplicat in prezent tuturor firmelor.
Boc i-a cerut lui Vladescu sa stabileasca pana in februarie sistemul impozitului forfetar

„De astazi, curge termenul invers pentru regandirea impozitului minim. Parlamentul a adoptat legea bugetului de stat si este un angajament comun, al meu si al dumneavoastra, ca vom elimina impozitul minim si vom opta pentru un impozit forfetar restrans la anume domenii de activitate. As dori ca in februarie sa avem un punct de vedere cu privire la aplicarea noii forme de impozit”, i-a spus premierul ministrului de Finante, in sedinta de guvern, relateaza Mediafax.

Autoritatile au elaborat deja o lista cu 26 de servicii prestate populatiei si propuse pentru aplicarea impozitului forfetar, care urmeaza sa fie analizata incepand cu saptamana viitoare.

„A fost realizata o lista care cuprinde activitati in care se apreciaza ca este cea mai mare evaziune. Lista este doar o propunere, iar luni vom discuta la Ministerul Finantelor daca se completeaza sau daca se reduce, precum si despre un criteriu standard pentru toate activitatile”, au declarat, joi, surse guvernamentale.

Potrivit listei obtinuta de Mediafax, serviciile propuse pentru impozitul forfetar sunt hoteluri si alte facilitati de cazare similare, facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, parcuri pentru rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare.

De asemenea, sunt cuprinse restaurantele, activitatile de alimentatie (catering) pentru evenimente, alte activitati de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor, agentiile turistice, tur-operatorii si firmele care asigura alte servicii de rezevare si asistenta turistica.

Lista continua cu centrele de fitness, balciurile si parcurile de distractii si alte activitati recreative si de distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor si a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicatii, a dispozitivelor de uz gospodaresc si cele pentru casa si gradina, fiind luate in calcul si centrele de reparare a incaltamintei si a articolelor din piele, a mobilei si a furniturilor casnice, a ceasurilor si a bijuteriilor.

Firmele care ofera servicii de reparare a articolelor de uz personal si gospodaresc, spalare si curatare a articolelor textile si a produselor din blana, coafura si alte activitati de infrumusetare, intretinere corporala, precum si firmele de pompe funebre completeaza propunerea.