- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Boc: Impozitul minim \”a deratizat economia\”, eliminand firme \”inactive sau care lucrau ilicit\”

06 Jan, 11:47 • Redactia DailyBusiness
Peste 73% dintre firmele inchise dupa introducerea impozitului minim erau inactive sau folosite doar pentru intermedieri ori tranzactii ilicite, astfel ca se poate considera ca taxa si-a atins scopul, avand un efect curativ si de "deratizare" a unor sectoare economice, a afirmat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
Boc: Impozitul minim \a deratizat economia\, eliminand firme \inactive sau care lucrau ilicit\

„Din totalul firmelor inchise, peste 73% erau inactive sau folosite pentru intermedieri ori tranzactii de frauda fiscala. Impozitul minim si-a atins scopul si a fost necesar, avand un efect curativ si de deratizare a unor ramuri economice. Acum, impozitul va fi regandit si restrans la domenii unde trebuie combatuta evaziunea fiscala, precum restaurantele si hotelurile”, a spus Boc.

Seful Guvernului a precizat ca Ministerul Finantelor analizeaza in prezent resursele financiare prin care sa fie acoperit deficitul de fonduri care va rezulta din eliminarea impozitului minim, pentru pastrarea echilibrului bugetar.

La sfarsitul saptamanii trecute, premierul a declarat ca i-a cerut ministrului Finantelor sa regandeasca impozitul forfetar care se aplica firmelor si care „si-a epuizat resursele”.