- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bogza, Bancpost: Situatia din Grecia nu afecteaza Bancpost

09 Feb, 18:14 • Redactia DailyBusiness
Situatia din Grecia, tara care se confrunta cu mari dificultati de plata a datoriei externe, nu a afectat pana in prezent Bancpost, care face parte din EFG Eurobank, institutie financiara greceasca, a spus Mihai Bogza (foto), presedintele Bancpost.
Bogza, Bancpost: Situatia din Grecia nu afecteaza Bancpost

Bogza a mentionat ca banca mama a Bancpost a realizat de fiecare data majorarile de capital necesare, institutia fiind una din cele noua banci straine din Romania care au semnat angajamentul de mentinere a expunerilor pe piata locala, in perioada derularii acordului cu Fondul Monetar International.

In Grecia nu exista o problema de lichiditate a bancilor, ci de deficit extern, a spus la randul sau Theodor Karakassis, directorul general adjunct al EFG Eurobank.

El a explicat ca bancile nu au probleme in Grecia, in conditiile in care au un nivel bun al lichiditatii, bazat in special pe depozitele atrase de la clienti. In plus, cele care au nevoie de lichiditate suplimentara au posibilitatea de a o accesa la costuri mici, in conditiile in care dobanzile la depozitele in euro sunt de circa 2,5% pe an.

Oficialul EFG Eurobank a mentionat totodata ca banca a reusit in ultimul timp sa reduca datoria pe care o avea la Banca Centrala Europeana cu peste 50%.