FINANTE-BANCI, BURSE

BRD a plasat obligatiuni de 735 mil. lei pe bursa din Luxemburg

11 decembrie 2006, ora 10:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BRD-sediu-central-medie.jpg
BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca din Romania din punct de vedere al activelor, a reusit sa stranga 735 mil. lei (circa 214 mil. euro) prin intermediul emisiunii de obligatiuni in lei derulata pe bursa din Luxemburg.
Aceasta este cea mai mare suma atrasa de o banca romaneasca prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni.

Emisiunea de obligatiuni a BRD a fost suprasubscrisa cu peste 50%, ceea ce demonstreaza inca o data interesul foarte ridicat al investitorilor straini petru instrumentele financiare in lei.

BRD-SocGen a lansat, pe 29 noiembrie, o emisiune de obligatiuni in lei, in valoare de 500 mil. lei (145 mil. euro), cu scadenta la cinci ani si cu o dobanda anuala fixa de 7,75%. Obligatiunile au fost rezervate investitorilor straini. Inca din prima zi de derulare a ofertei, BRD a inregistrat subscrieri de peste 600 mil. lei (177 mil. euro).Obligatiunile BRD se tranzactioneaza incepand de luni pe bursa din Luxemburg.

Valoarea totala a obligatiunilor in lei listate pe bursa din principat se ridica, in prezent, la peste 1,66 mld. lei (485 mil. euro), potrivit datelor institutiei. Ceilalti emitenti de bonduri in lei pe bursa din Luxemburg sunt statul austriac, grupul financiar Kreditanstalt Fuer Wiederaufbau (KfW), banca olandeza Rabobank si EFG Hellas PLC, subsidiara londoneza a grupului financiar grec EFG Eurobank.

BRD SocGen se finanteaza, in proportie de 80%, prin atragerea de depozite bancare, restul necesarului fiind acoperit prin suportul bancii-mama, Groupe Societe Generale si prin imprumuturi de la institutii financiare internationale, precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Financial Corporation (IFC), divizia financiara a Bancii Mondiale.

BRD a depasit recent pragul de 2 milioane de clienti, de peste patru ori mai mult decat in 1998 cand a fost privatizata. Banca are 530 de unitati si active in valoare de 25,3 mld. lei (7,16 mld. euro).

Actiunile BRD sunt listate la Bursa de valori, ultimul pret de tranzactionare al acestora fiind, vineri, de 18,6 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a bancii se ridica la 3,78 mld. euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 19:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter