FINANTE-BANCI

BRD a realizat in 2012 operatiuni de factoring de peste 1 mld. euro

18 martie 2013, ora 12:18, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
factoring.jpg
BRD-Groupe Societe Generale a inregistrat a anul trecut o cifra de afaceri din operatiuni de factoring de peste 1 miliarde de euro, in crestere cu 19% comparativ cu anul anterior, au anuntat luni oficialii bancii.

In structura, operatiunile de factoring intern detin ponderea cea mai importanta, 78%, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 13%, iar cele de import, 9%. Astfel, comparativ cu 2011 se remarca cresterea cu 8% a operatiunilor de factoring intern si o scadere in zona celor de factoring international, cu o pondere de 4% in totalul cifrei de afaceri din activitati de factoring.

Din punctul de vedere al tipului de operatiuni - cu regres si fara regres -, cea mai mare pondere, respectiv 80%, o detin operatiunile fara regres, ceea ce inseamna ca, mai mult decat in anii anteriori, companiile au devenit din ce in ce mai preocupate de identificarea de solutii pentru acoperirea riscului de neplata aferent portofoliului de creante.

Conform bancii, BRD detine 35% din piata de factoring din Romania.Profilul clientilor care au apelat la factoring in aceasta perioada ramane divers: de la companii locale foarte mici, cu cifra de afaceri de pana la 5 milioane euro, la companii multinationale, acestea din urma detinand si cea mai mare pondere in totalul cifrei de afaceri.

BRD a optimizat si diversificat portofoliul de produse pe acest segment de activitate astfel incat sa raspunda nevoilor clientilor, fie ca vorbim despre finantare si administrare a creantelor in cazul societatilor mici si mijlocii sau de produse de factoring fara regres „taylor made”, care permit deconsolidarea creantelor din bilant in cazul companiilor mari, multinationale. Banca noastra a dezvoltat si promovat, de asemenea, operatiunile de “reverse factoring”, prin care furnizorii unor companii puternice, in baza unor parteneriate incheiate cu banca, pot beneficia de operatiuni de factoring in conditii preferentiale”, a spus Anca Dogaru, directorul Directiei Factoring a BRD-Groupe Societe Generale.

BRD este prima banca din Romania care a introdus in oferta sa, in 1993, operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelasi an la Factors Chain International. In anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline in aceasta organizatie, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring si membru in Comitetul Director al acesteia.

Totodata, Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca de pe piata locala, a realizat in anul 2012 operatiuni de factoring in valoare de aproape 530 milioane euro, in crestere cu aproximativ 45% fata de anul 2011.

Piata de factoring a inregistrat anul trecut o crestere semnificativa, cu 12,8% fata de nivelul inregistrat in 2011, ajungand la un nivel record de aproape 3 miliarde de euro, conform datelor publicate de Asociatia Romana de Factoring (ARF).

ARF estimeaza ca factoringul isi va continua evolutia pozitiva si in 2013. Astfel, piata ar putea avansa cu 10-15% in acest an, pana la 3,2 - 3,35 miliarde de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 12:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter