FINANTE-BANCI

Cati bani mai trebuie pompati in cele 4 mari banci din Grecia

22 februarie 2014, ora 11:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
grecia.jpg
Cele mai mari patru banci din Grecia - National Bank, Alpha Bank, Piraeus Bank si Eurobank - mai au nevoie de capital suplimentar de aproximativ 5 miliarde euro, potrivit unui al doilea test de stres efectuat de banca centrala, au declarat surse apropiate situatiei citate de Kathimerini.

Estimarea, bazata pe datele furnizate de Banca Greciei celor patru institutii financiare in urma testelor, trebuie sa fie aprobata de troica creditorilor Greciei, formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI, potrivit Kathimerini.

Banca centrala elena a efectuat a doua verificate a soliditatii principalelor banci din tara, pentru a evalua daca recapitalizarea de 28 de miliarde de euro efectuata vara trecuta le-a facut capabile sa absoarba viitoarele socuri, in conditiile in care creditele neperformante continua sa creasca.

"Fiecare banca a fost informata despre necesarul de capital, calculat in baza testului de stres, dar este nevoie de confirmarea finala din partea troicii", a declarat unul din bancheri, precizand ca necesarul total este de circa 5 miliarde de euro, potrivit agentiei Reuters, citata de Mediafax.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 19 Septembrie 2021, 19:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter