FINANTE-BANCI

Ce infuzie de capital necesita Astra Asigurari pentru a supravietui

07 aprilie 2014, ora 21:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asig.jpg
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat in data de 7 aprilie 2014 planul de redresare al Astra SA, in baza raportului depus de Administratorul Special, KPMG Advisory.

In scopul restabilirii sustenabile a indicatorilor prudentiali ai Societatii, Administratorul Special a identificat, pe langa necesitatea majorarii capitalului social, si o serie de alte masuri de redresare care urmeaza sa fie implementate pe parcursul urmatoarelor luni.

Conform mandatului acordat de ASF, Administratorul Special a efectuat o analiza diagnostic asupra situatiei financiare a Astra SA, care a avut drept scop, printre altele, identificarea masurilor necesare in vederea redresarii financiare a societatii.

Planul de redresare a fost prezentat catre ASF in cadrul raportului depus de Administratorul Special in data de 25 martie 2014 si a fost aprobat in sedinta Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.   Astfel, in scopul imbunatatirii indicatorilor prudentiali ai societatii, a reiesit necesitatea majorarii capitalului social in mai multe etape, in decurs de aproximativ un an, cu suma de 490.000.000 RON, din care, intr-o prima faza imediata, capitalul social sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70.000.000 RON.



Totodata, in scopul restabilirii sustenabile a indicatorilor prudentiali ai societatii, pe langa majorarea capitalului social, Administratorul Special a identificat si necesitatea implementarii unui set de masuri care includ, fara limitare,   urmatoarele:  

• Solutionarea amiabila a unui numar restrans de litigii derivand din raporturi   de asigurare, care au un impact semnificativ asupra indicatorilor prudentiali ai   Societatii;

• Recuperarea, in conditiile legii, a anumitor imprumuturi acordate de Societate   si ajunse la scadenta, cu impact semnificativ asupra indicatorilor prudentiali ai   Societatii;  

• Reducerea necesarului de capital pentru acoperirea riscurilor de natura catastrofala prin cresterea capacitatii tratatelor de reasigurare incheiate de   Societate pentru transferul acestui tip de riscuri si prin plasarea riscurilor catre   reasiguratori cu rating A sau superior, acordat de agentii de rating cu reputatie   internationala;  

• Implementarea unor masuri de imbunatatire a mediului de guvernanta   corporativa, cu scopul stabilizarii modelului de afaceri sustenabil pe termen   lung, care sa asigure respectarea cerintelor legale cu privire la indicatorii   prudentiali si evitarea aparitiei unor situatii de dificultate financiara.  

In urma aprobarii de catre ASF a planului de redresare, Administratorul Special   a decis convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Astra SA,   avand ca punct principal pe ordinea de zi delegarea catre Administratorul Special a   atributiei de majorare a capitalului social, in conditiile prevazute de lege.  

Reprezentantii KPMG Advisory au declarat: “Aprobarea planului de masuri   de catre ASF reprezinta un pas important in procesul de redresare financiara a   societatii. In etapa urmatoare, este necesar ca toate partile implicate sa contribuie   la succesul implementarii planului. In acest sens, ne bazam pe suportul actionarilor   in vederea sustinerii demersurilor de recapitalizare a societatii, precum si pe cel al   angajatilor si colaboratorilor Astra SA pentru a asigura in continuare desfasurarea   in conditii normale a activitatii”.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit in februarie procedura de redresare financiara prin administrare speciala a celei mai mari companii de asigurari din Romania, Astra, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu. Aceasta risca sa intre in faliment daca procedura esueaza.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter