FINANTE-BANCI, BURSE

Cele mai importante declaratii economice facute de Basescu duminica dimineata (Update 5)

17 octombrie 2010, ora 11:01   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Presedintele a facut declaratii duminica dimineata, in direct, intr-o emisiune realizata de ProTv
Presedintele a facut declaratii duminica dimineata, in direct, intr-o emisiune realizata de ProTv
Basescu a vorbit duminica despre situatia de la Finante, pensii, investitii, bursa, autostrazi si privatizari. DailyBusiness.ro a relatat live cele mai importante idei ale presedintelui.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca desi in 2009 nu se declara un adept al privatizarilor, in prezent trebuie consolidata bursa locala si ca privatizarile prin intermediul acesteia ar putea aduce statului venituri intre 6-7 mld. euro.

"In 2009 am spus: criza este prea adanca pentru a vinde companiile de stat pe doi bani", a declarat seful statului.

El a precizat ca in prezent este adeptul privatizarilor pe Bursa, care trebuie consolidata."Avem nevoie sa facem o economie care sa se alimenteze de pe piata. As privatiza pe Bursa CFR Marfa si RAPPS si pachete de actiuni din Transelectrica, Transgaz si Romgaz", a spus presedintele.

El a precizat ca privatizarile pe Bursa pot aduce statului venituri intre 6-7 mld. euro.

"Dar nu avem nevoie de toti odata. Trebuie sa fim foarte prudenti in valorificarea banilor pe piata. Trebuie sa privatizam corespunzator nevoilor de investitii", a spus seful statului.

Basescu: Tinta pentru anul viitor la Transporturi este obtinerea de fonduri europene pentru 200 km de autostrada (Update 4)

17 octombrie 2010, ora 10:54   | 4 comentarii publicate
Presedintele Traian Basescu a declarat ca utilizarea fondurilor europene este cheia succesului anului 2011 si ca obiectivul de la Ministerul de Transporturi pentru anul viitor este atragerea de fonduri europene pentru circa 200 kilometri.
"Tinta pentru anul viitor sunt patru tronsoane de autostrada care s-au inceput deja - circa 200 kilometri", a spus presedintele.

El a precizat ca din cauza gradului scazut de absorbtie a fondurilor europene nu mai este ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Seful statului a precizat ca marile proiecte europene trebuie aprobate la Bruxeless"Fiecare Guvern care a venit a inceput cate un proiect, si niciunul nu este finalizat. Sunt 46.000 de proiecte incepute. Am propus sa se finalizeze anul viitor ce se poate, sa fie prioritizate", a spus presedintele.

El a precizat ca cele 46.000 de proiecte incepute si nefinalizate necesita investitii de peste 40 mld. euro.

Basescu: Cumpararea de voturi nu a permis dezvoltarea de autostrazi (Update 3)

17 octombrie 2010, ora 10:42   | 4 comentarii publicate
Presedintele Traian Basescu a spus ca din cauza alocarii sumelor suplimentare de la buget pentru cumpararea de voturi nu au mai ramas bani pentru construirea de autostrazi.
El a spus ca deficitul bugetar se va ridica anul viitor la circa 4,5% din PIB, insemnand 5,7 mld. euro numai pentru deficitele fondurilor speciale si arierate.

"Nu mai ramane loc pentru invesitii", a spus presedintele.

El a adaugat ca aceasta situatie persista de 20 de ani."Cum exista un loc mic in buget, banii se duc pe cheltuieli sociale, cumparare de voturi. De aceea nu avem autostrazi", a explicat seful statului.

Basescu: Ordonanta 50 este corecta asa cum a fost emisa (Update 2)

17 octombrie 2010, ora 10:36   | 4 comentarii publicate
Presedintele a facut declaratii duminica dimineata, in direct, intr-o emisiune realizata de ProTv
Presedintele a facut declaratii duminica dimineata, in direct, intr-o emisiune realizata de ProTv
Presedintele Traian Basescu a spus ca va tine cont in promulgarea Ordonantei 50 privind creditele populatiei atat de interesele clientilor cat si ca sistemul bancar sa fie sanatos si ca acest act normativ este unul corect asa cum a fost emis.
"Voi tine echilibrul intre a avea un sistem bancar sanatos si interesele clientilor. Ordonanta 50 asa cum a fost emisa este corecta", a spus seful statului.

El a precizat ca Ordonanta are un "pacat", acela de a avea o neclaritate, lucru de care s-au folosit bancile in a interpreta legea in favoarea lor. Aceasta neclaritate trebuie rezolvata, a precizat Basescu.Basescu: Sunt optimist pentru 2011, daca se promulga la timp legile pensiilor si salarizarii (Update 1)

17 octombrie 2010, ora 10:21   | 4 comentarii publicate
Presedintele a facut declaratii duminica dimineata, in direct, intr-o emisiune realizata de ProTv
Presedintele a facut declaratii duminica dimineata, in direct, intr-o emisiune realizata de ProTv
Presedintele Traian Basescu a declarat ca este optimist in ceea ce priveste evolutia economica a tarii in 2011, cu conditia sa fie promulgate la timp legile salarizarii si pensiilor.
"Eu sunt optimist pentru 2011 daca avem promulgate in timp legea pensiilor si legea salarizarii", a spus presedintele.

El a adaugat ca prin promulgarea celor doua legi, se vor putea efectua mai usor calcule privind bugetul de stat, va fi o situatie mai predictibila.

Presedintele a precizat ca majorarea TVA-ului la 24% si mentinerea cotei unice la 16% au fost cele mai bune decizii.

"Asa nu asistam la relansarea consumului, dar poate ca e mai bine ca relansam industria. Cresterea consumului duce la un deficit de cont curent mai mare", a explicat Basescu.El a mai spus ca un sector care mergea bine anterior crizei, constructiile, nu-si poate reveni rapid din cauza ca s-a terminat boom-ul imobiliar. "Nu mai sunt bani lichizi care sa determine explozia imobiliara", a punctat presedintele.

Basescu: Protestul de la Finante a scos la iveala buba clientelara a stimulentelor (Articol initial)

17 octombrie 2010, ora 10:04   | 4 comentarii publicate
Presedintele Traian Basescu a declarat ca protestul de la Ministerul de Finante nu s-a vazut bine, dar a scos la suprafata buba clientelara a stimulentelor.
"Nu s-a vazut bine protestul de la Ministerul de Finante, mai ales ca a creat o imagine proasta intr-o institutie foarte importanta", a spus presedintele la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

El a spus ca pe de alta parte, a iesit la suprafata o buba clientelara.

"Stimulente pentru ce? Pentru nerealizarea incasarilor", s-a intrebat retoric presedintele.El a mai spus ca salariile standard din Ministerul de Finante sunt similare cu cele ale presedintiei.

"E un drept legal (stimulentele - n.r.), marea problema este sa inchidem acest sistem clientelar, care este si Ministerul Muncii, Garda de Mediu si Casa de Sanatate", a spus seful statului.

El a precizat ca in munca la negru, neinregistrati in campul muncii sunt 1,68 milioane de romani.

"Oamenii de la Finante nu au dreptul sa se revolte. Au avut doi ministri, Remes si Vladescu, care i-au intrebat daca vor sa renunte la sistemul bazat pe stimulente pentru o grila de salarizare standard. Sindicatele au ales sistemul clientelar, in care stimulentele sunt la mana directorilor", a mai spus presedintele.

El anticipeaza ca vor mai avea loc proteste.

De asemenea, presedintele a mai spus ca Garda Financiara ar trebui sa treaca in subordinea Ministerului de Interne.

In ceea ce priveste legea salarizarii unice care reglementeaza si situatia angajatilor de la Finantele, presedintele a spus ca nu crede ca aceasta va trece prin Parlament.

"Cel mai probabil vom asista ca si la legea Educatiei la asumarea raspunderii", a spus presedintele.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Paul Gurau a spus:
17/10/2010 11:56
Ca de obicei presedintele se baga acolo unde nu este treaba lui, demonstrand inca odata cine conduce de fapt asa zisul guvern al Romaniei. Domnia sa confunda mereu functia de Presedinte cu cea de Prim Ministru.
Din acest motiv ca Domnia sa vea sa ocupe ambele functii in acelasi timp, nici "nu traim bine" nici nu avem autostrazi, nici sistem de invatamant.
De 6 ani decand conduce Romania a promovat numai ura si dezbinare. Cand nu are o criza o creaza ca sa arate cat de mare conducator este.
Din pacate trebuie sa-l mai suportam inca 4 ani.
Dar ne meritam soarta cu asa popor asa conducator.
 
Adrian Popescu a spus:
17/10/2010 16:22
spor de zimbet pentru functionarul public ??? adica eu , cetatean il platesc in plus , ca sa imi zimbeasca ??? pai il intreb eu la ghiseu "mai functionarule, cit ma costa sa imi zimbesti in urmatoarele 5 minute ?''
 
vecinu' a spus:
17/10/2010 22:29
Banuiesc ca in zona crepusculara unde salasuie mintea "domnului Presedinte" e cald si bine. Aceleasi aberatii si ineptii. Oamenii care TREBUIE sa traiasca cu salarii de sub 500 de ron sunt sigur ca zburda de bucurie cand aud de km de autostrada pe care ii viseaza basescu.
 
Radu a spus:
24/10/2010 11:26
Domnule Paul Guraru, sunt total de acord, dar parerea mea este ca nu exista o alternativa. Oricine ar fi acolo sus, lucrurile ar sta aproximativ la fel. Ii intereseaza doar sa ne fure.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 05:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter