FINANTE-BANCI

Certinvest a achizitionat compania de pensii private facultative a Metropolitan Life

16 ianuarie 2015, ora 14:07   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eugenvoicuu.jpg
Compania de administrare active Certinvest a achizitionat APF, societatea de pensii private facultative a Metropolitan Life.

Certinvest este cel mai mare administrator roman independent de active si cu o experienta de peste 20 de ani in investitii pe piata din Romania.

Compania are in administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de actiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum si un numar important de portofolii individuale fiind lider pe acest segment.

„Metropolitan Life isi revizuieste in mod constant portofoliul de business pentru a se asigura ca isi atinge obiectivele financiare si de afaceri stabilite si ca aduce valoare pentru clienti si actionari. Fondul de pensii facultative Pensia Mea completeaza excelent business-ul actual al Certinvest. Ei detin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pensii private facultative, iar obiectivul lor de business este de a se extinde in acest domeniu. Oferirea de solutii eficiente de asigurari de viata, de sanatate si pensii private obligatorii, personalizate in functie de nevoile clientilor, ramane prioritatea numarul unu a Metropolitan Life. Vom respecta aceasta misiune pe care ne-am asumat-o si ne vom asigura ca transferul de portofoliu se va face fara impact asupra clientilor nostri”, a afirmat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life Romania.

"Prin aceasta achizitie, Certinvest face un pas important in construirea unui grup financiar integrat, axat pe o strategie bine gandita de economisire pe termen lung. Ne-am asumat un angajament pentru piata pensiilor in care am identificat oportunitati semnificative de dezvoltare in viitor”, a declarat Eugen Voicu (foto), actionar fondator Certinvest.

"Preluarea APF ne va da posibilitatea sa venim cu o oferta integrata care va aduce un dublu avantaj clientilor nostri. Pentru clientii Certinvest, acces direct la servicii de pensii private, iar pentru clientii fondului de pensii, extinderea ofertei cu serviciile de calitate ale Certinvest, confirmate in cei 20 de ani de prezenta pe piata din Romania”, a declarat Horia Gusta, CEO Certinvest.Metropolitan Life in Romania este numarul 1 in asigurari de viata de accidente si imbolnavire (conform primelor brute subscrise la sfarsitul anului 2013, asa cum sunt incluse in raportul anual emis de Autoritatea de supraveghere financiara) si numarul 2 pe piata de asigurari de viata, cu 16% cota de piata.

Metropolitan Life are 16 ani de activitate pe piata locala a asigurarilor de viata si 2 milioane de clienti.

Certinvest a fost infiintata in anul 1994 si este cel mai mare administrator independent de active de pe piata romaneasca, cu active administrate de peste 55 de milioane de euro de la investitori institutionali, investitori privati cu disponibilitati financiare ridicate si de retail.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mariansfintescu a spus:
17/01/2015 11:26
felicitari sunt intr-adevar profesionisti
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 19 Iunie 2021, 17:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter