- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Certinvest a devenit Aviva Investors Romania

29 Sep, 13:07 • Redactia DailyBusiness
Societatea de administrare a investitiilor Certinvest, membra a grupului Aviva, si-a schimbat denumirea in Aviva Investors, odata cu aderarea la reteaua internationala a grupului, a declarat luni Eugen Voicu, directorul general al companiei.
Certinvest a devenit Aviva Investors Romania

Aviva Investors este divizia de investitie a grupului Aviva la nivel global si administreaza active de 297 miliarde euro.

Totodata, compania isi majoreaza capitalul social pana la 5,7 milioane lei (circa 1,5 mil. euro), mentioneaza NewsIn.

„Avem in derulare o majorare de capital de 4 milioane lei (aproximativ 1,1 mil. euro) pentru dezvoltarea activitatii companiei”, a precizat Eugen Voicu.

„Este un proces care nu se refera numai la rebranding. Se refera la o noua abordare a administrarii activelor si la construirea unui grup nou, dinamic, care poate intr-adevar sa ofere solutii de investitii globale”, a declarat Alain Dromer, directorul executiv al Aviva Investors.

Aviva Grup Romania a achizitionat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in noiembrie 2007, iar la sfarsitul anului trecut, Certinvest administra active de 68,6 milioane lei (circa 19 milioane euro).

Grupul Aviva este prezent in Romania prin Aviva Asigurari de Viata, care activeaza si pe piata pensiilor private facultative (pilon III), administrand fondul Pensia Mea.

Pe piata pensiilor private obligatorii, grupul este prezent prin Aviva Fond de Pensii, care gestioneaza fondul de pensii obligatorii (pilon II) Pensia Viva.