- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Clientii nemultumiti ai BCR vor o comisie de ancheta care sa cerceteze toate dosarele de credit din 2005 incoace

07 Sep, 17:02 • gecad.net
Clientii Bancii Comerciale Romane propun infiintarea de catre Guvern sau Comisia Europeana a unei comisii de ancheta care sa studieze toate contractele de credit din 2005 incoace, pentru a sesiza eventualele prevederi abuzive din aceste acte. Propunerile sunt formulate pe forumul infiintat de clientii BCR pentru a studia aplicarea Ordonantei 50/2010.
Clientii nemultumiti ai  BCR vor o comisie de ancheta care sa cerceteze toate dosarele de credit din 2005 incoace

„Ar fi bine daca am convinge Guvernul sau CE sa faca o comisie de ancheta care sa verifice dosarele tuturor celor ce au credite la banci incepand cu 2005 pentru abuzuri, inducere in eroare sau incalcari ale legilor”, suna unul din mesajele pe aceasta tema.

„Ar castiga toata Romania, garantez ca ar fi sfarsitul crizei din Romania”, continua mesajul.

Forumul clientilor celei mai mari banci din Romania, BCR, are in prezent cateva mii de membri. Multi dintre ei s-au organizat si dau banca in judecata pentru clauze sau comportament abuziv.

Mii de clienti ai bancilor au format in ultimul timp grupuri organizate si au in vedere declansarea de procese impotriva creditorilor, din cauza modului in care acestia aplica OUG 50/2010. Printre bancile ai caror clienti au pornit grupuri de discutii pe Internet se numara Volksbank, Banca Transilvania, Raiffeisen, Bancpost.

Principalele prevederi ale ordonantei se refera la restrangerea numarului de comisioane (una din consecinte fiind intrarea in ilegalitate a comisionului de risc – n.r.), anularea comisionului de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda variabila, exprimarea transparenta a dobanzilor bancare in functie de dobanzile interbancare. Ordonanta include de asemenea o serie de prevederi despre modul de intocmire a contractelor bancare.