- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Clientii nemultumiti ai Volksbank mai au de asteptat: Tribunalul anunta abia marti daca suspenda platile

13 Dec, 16:00 • gecad.net
Tribunalul Bucuresti va lua luni decizia finala privind suspensarea platii ratelor pentru clientii Volksbank care au dat banca in judecata, decizie ce va fi comunicata marti dimineata, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii societatii de avocatura a Piperea si Asociatii.
Clientii nemultumiti ai Volksbank mai au de asteptat: Tribunalul anunta abia marti daca suspenda platile

In urma cu circa o luna, circa 700 de clienti ai Volksbank care au dat banca in judecata pentru clauze abuzive au solicitat suspendarea platii ratelor pe durata derularii procesului, ei fiind reprezentanti in instanta de Piperea si Asociatii.

Clientii asteptau o decizie in privinta suspendarii acum doua saptamani, dar decizia a fost amanata initial pentru vinerea trecuta si ulterior pentru luni, 13 decembrie.

Azi, avocatii celor doua parti si-au depus la Tribunalul Bucuresti concluziile privind suspendarea platii ratelor.

Indiferent de sentinta instantei, va urma un recurs depus la Curtea de Apel de partea care se va considera nemultumita de instanta, au declarat pentru DailyBusiness.ro surse din randul clientilor Volksbank.

„Din punctul acesta de vedere, putem spune ca asteptam oarecum linistiti decizia de maine a instantei, deoarece are caracter relativ”, au mentionat acestea.

In urma cu cateva saptamani, instanta a refuzat o solicitare similara venita din partea clientilor BCR care au dat banca in judecata. Acestia au depus recurs la Curtea de Apel, care va fi judecat la finele lui februarie.

Clientii BCR si Volksbank au actionat in justitie cele doua banci la care aveau contracte de credit, nemultumiti de modul in care acestea au aplicat prevederile Ordonantei de Urgenta 50, care au in vigoare pe data de 21 iunie.

Acestia au format grupuri pe Internet in care au dezbatut problemele aplicarii OUG 50 si modul de actiune impotriva bancilor. Cele mai cunoscute grupuri anti-banci au fost formate de clientii Volksbank, BCR, RBS, Raiffeisen, Banca Transilvania, Alpha Bank, OTP Bank, Bancpost.

Ordonanta de Urgenta 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori se refera la anularea comisionului de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda variabila, anularea comisionului de risc, transparentizarea contractelor de credit prin exprimarea dobanzilor in functie de o dobanda variabila (Euribor, Robor, Libor) la care se adauga o marja. Nemultumirile clientilor vizeaza in general modul in care bancile au aplicat OUG 50/2010.