FINANTE-BANCI

Concernul Uniqa - Nova Trade a obtinut avizul Consiliului Concurentei

18 decembrie 2007, ora 15:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
astra-uniqa-mica.jpg
Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica, realizata de catre Uniqa Versicherungen si Nova Trade prin dobandirea controlului in comun, asupra Astra Reasigurare Bucuresti.
Consiliul si-a dat avizul in privinta concernului format prin operatiunea de concentrare economica, considerand ca prin aceasta operatiune nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata relevanta, informeaza CC.

Potrivit Legii concurentei, trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica in cazul carora cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati ntr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro.

Totodata, notificarea trebuie facuta daca exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul n lei a 4.000.000 euro.Uniqa Versicherungen este societatea-mama a unui grup de societati de asigurare cu sediul in Austria. La finele lunii iulie, Uniqa a devenit actionar majoritar al societatii de asigurari Astra, unde detine in prezent 50% din actiuni, plus o actiune, Nova Trade, detinand restul de actiuni Astra.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter