- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Consiliul Investitorilor: TVA ar trebui sa revina la 19%, iar contributiile sociale sa scada

07 Oct, 16:25 • gecad.net
Taxa pe valoarea adaugata ar trebui sa revina la nivelul de 19% (fata de 24%, cat este in prezent - n.r.), iar contributiile sociale ar trebui plafonate, pentru a diminua presiunea fiscala asupra mediului de afaceri, a spus joi Serban Toader, vicepresedinte al Consiliului Investitorilor si senior partner in cadrul firmei de consultanta KPMG.
Consiliul Investitorilor: TVA ar trebui sa revina la 19%, iar contributiile sociale sa scada

Impozitele locale de la noi, unele din cele mai mari la nivel european, ar trebui de asemenea sa fie reduse, a declarat Toader, la o conferinta pe teme economice.

Liliana Solomon, membru al Consiliului Investitorilor si CEO al Vodafone Romania, a declarat ca mediul de afaceri isi doreste sa beneficieze de predictibilitatea, ritmul rapid in care se schimba legislatia fiscal creand mari probleme investitorilor.

„Masura de majorare a TVA a fost luata la noi in 3 zile, in timp ce in alte state aceasta a fost implementata in 6 luni”, a spus seful Vodafone.

Potrivit acesteia, predictibilitatea este esentiala pentru incurajarea investitiilor.

Solomon a mentionat ca piata telecom din Romania dispune de una din cele mai avansate infrastructuri din Europa. „Vom continua investitiile in acest domeniu”, a mai spus seful Vodafone.