- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CSA: Asigurarile de locuinte primite de abonatii Romtelecom nu sunt valabile

29 Apr, 11:12 • Redactia DailyBusiness
Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca asigurarile de locuinte trimise de catre Romtelecom abonatilor nu sunt valabile, din cauza ca operatorul de telecomunicatii nu este autorizat sa practice activitatea de intermediere in asigurari.
CSA: Asigurarile de locuinte primite de abonatii Romtelecom nu sunt valabile

Polita privind asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale a fost transmisa prin posta abonatilor Romtelecom, odata cu factura telefonica, in urma unui parteneriat cu Astra Asigurari.

„Comisia de Supraveghere a Asigurarilor informeaza abonatii Romtelecom, care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei, ca aceasta societate care furnizeaza servicii de telecomunicatii nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari”, se arata in comunicatul CSA.

CSA a constatat ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata.

Astfel, Comisia a decis ca Astra este obligata sa denunte politele privind „asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale” incheiate prin intermediul Romtelecom. De asemenea, potrivit deciziei CSA, Astra trebuie sa ii informeze pe toti clientii Romtelecom carora le-a fost transmisa respectiva polita de asigurare, ca aceasta a fost denuntata (nu mai este valabila – n.r.).

Totodata, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor informeaza abonatii Romtelecom, care au primit polita de asigurare odata cu factura telefonica, ca aceasta a fost emisa „fara respectarea dispozitiilor legale privind contractele de asigurare precum si a obligatiilor de informare a asiguratilor si potentialilor asigurati”.