- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CSSPP a sanctionat societatea de pensii BT Aegon si brokerul de pensii Grawe

25 Aug, 14:32 • Redactia DailyBusiness
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat administratorul de pensii private BT Aegon si brokerul de pensii private Grawe Pension Services cu avertisment scris, pentru incalcarea prevederilor privind marketingul fondului de pensii administrat privat, a anuntat luni institutia.
CSSPP a sanctionat societatea de pensii BT Aegon si brokerul de pensii Grawe

Articolul 35 din Norma 25/2007, incalcat de BT Aegon, prevede ca „administratorul sau, dupa caz, agentul de marketing persoana juridica este obligat ca in termen de 15 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta sa informeze Comisia in cazul in care constata ca agentii sai de marketing incalca prevederile legale”.

Pentru incalcarea acelorasi prevederi, CSSPP a mai acordat o sanctiune, cu avertisment scris, societatii Grawe Pension Services Broker de Pensii Private SRL.

Arbitrul pensiilor a retras totodata avizul de agent de marketing, pentru 3 agenti de marketing ai Grawe Pensions Services Broker de Pensii, care au primit sanctiunea pentru semnarea actelor de aderare inainte de obtinerea avizului din partea CSSPP.