FINANTE-BANCI

Deputat PNL: Afirmatiile lui Isarescu sunt incorecte, necinstite

27 mai 2015, ora 11:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Zamfir_Daniel_Catalin.jpg
Deputatii liberali au initiat un proiect de lege privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, astfel incat atunci cand o persoana fizica nu mai poate plati un credit la banca, sa poata transfera bunul care a fost ipotecat in favoarea bancii fara a mai fi grevat de alte datorii. Marti, guvernatorul BNR a precizat, pe acest subiect, ca orice initiativa legislativa care prevede ca debitorii bancilor pot restitui imprumuturile cu imobilele depuse garantie pentru credite va descuraja total creditarea.

In replica, deputatul Daniel Zamfir, initiatorul legii, i-a solicitat guvernatorului Mugur Isarescu sa nu-i induca in eroare pe romani si a precizat ca este profund dezamagit de atitudinea guvernatorului BNR, cel care ar trebui sa fie un factor de echilibru intre sistemul bancar si cetateni

"Am primit cu foarte mare surprindere si dezamagire reactia de astazi a guvernatorului BNR in legatura cu proiectul de lege pe care l-am initiat impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea si pe care il sustin 155 de parlamentari din tot spectrul politic in legatura cu darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite. Surprindere, pentru ca Isarescu sare in apararea bancilor inainte ca acestea insele sa se pronunte sau, mai rau, in favoarea 'hingherilor de credite'.

Dezamagire, pentru ca afirmatiile domnului Isarescu sunt incorecte, necinstite si cu reaua intentie de a-i induce in eroare pe cei care au depozite la banci, dar si pe cei care vor vrea pe viitor sa contracteze credite.

De ce? Mai intai pentru ca domnul Isarescu sustine ca banii deponentilor ar fi in pericol daca s-ar adopta proiectul de lege, intrucat acestia asteapta dobanzi la depozitele lor, nu "ferestre si acoperisuri". Or, care este diferenta intre proiectul nostru si realitatea prezenta? Acum, banca nu executa debitorii in caz de neplata a creditului? Pe cale de consecinta, le da deponentilor, in loc de dobanzi, ferestre sau bucati de terenuri? Nu! Diferenta pe care ar aduce-o noua lege ar fi ca banca sa nu se mai poata indrepta si impotriva altor bunuri decat cele care au constituit garantia", a spus deputatul liberal, potrivit stiripesurse.ro.Citeste si Isarescu: Cine va mai acorda credite imobiliare, daca rambursarea se va face in cladiri?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter