FINANTE-BANCI

Efect al victoriei lui Donald Trump: Leul s-ar putea aprecia in raport cu dolarul american

09 noiembrie 2016, ora 14:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Donald_Trump_August_19,_2015_(cropped).jpg
Pietele financiare internationale au reactionat impulsiv la anuntul privind victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din Statele Unite, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, care se asteapta ca intr-un scenariu similar celui care a urmat Brexit-ului, ca aceasta reactie sa se manifeste pe termen scurt, iar pietele de actiuni sa-si revina ulterior.

"Un exemplu al faptului ca vorbim despre o reactie de moment a investitorilor este evolutia indicelui Dow Jones Industrial Average, care, dupa o scadere cu 800 de puncte, a recuperat jumatate din pierdere", adauga Ovidiu Dumitrescu.

Pe de alta parte, exista sanse ca dolarul american sa se deprecieze in continuare fata de euro, o presiune suplimentara fiind generata de probabilitatea ca Federal Reserve sa nu majoreze dobanda de referinta in sedinta din decembrie, mai spune reprezentantul Tradeville.

Potrivit lui, piata romaneasca a reflectat la randul sau aversiunea la risc a investorilor la deschiderea sedintei de tranzactionare de astazi, cu o scadere de 2% a indicelui BET, care a fost insa partial recuperata pana la jumatatea zilei. Randamentul titlurilor de stat in lei a crescut pana la un maxim de 3,23% pe an pentru scadenta pe 10 ani, in conditiile in care acestea sunt considerate active riscante de catre investitorii straini.Totusi, este posibil ca piata titlurilor de stat sa-si revina pe termen scurt, daca investitorii incurajati de prudenta Federal Reserve vor decide sa-si asume din nou riscuri, anticipeaza directorul general adjunct al Tradeville.

"Leul este de asteptat sa ramana in intervalul de variatie obisnuit fata de euro si sa se aprecieze in raport cu dolarul american", mai spune Dumitrescu.

 La nivelul pietelor internationale, o exceptie notabila putea fi aurul, care ar trebui sa evolueze pozitiv intr-un nou context, care ar putea fi marcat de protectionism economic si politici anti-imigratie, care ar afecta negativ cresterea economica globala, schimburile economice, investitiile si pietele financiare, conchide oficialul Tradeville.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 12:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter