FINANTE-BANCI

Efectele preluarii Millennium Bank Romania asupra rezultatelor OTP Bank

07 martie 2016, ora 13:31 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
millennium.jpg
OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 21.9 milioane de lei, în creștere cu 97% de la un an la altul, fiind luate în calcul și rezultatele Băncii Millennium. Profitul operaţional a scăzut cu 37% față de anul precedent.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 18%, evoluția acestora fiind influențată atât de consolidarea Băncii Millennium, cât și de reducerea ratelor pentru clienții cu credite ipotecare în franci elvețieni.

Reducerea este alocată în cadrul programului de conversie a creditelor în CHF lansat de către bancă în decembrie 2015.

Preluarea Băncii Millennium a contribuit semnificativ și la mărirea veniturilor nete din taxe și comisioane, înregistrând o creștere de 55% de la un an la altul.
Cheltuielile operaționale au crescut cu 58% față de anul 2014, pe fondul costurilor legate de achiziția și consolidarea cheltuielilor operaționale ale Băncii Millennium.

Costurile totale de risc au fost cu 50% mai mici în 2015, față de anul precedent, în timp ce rata creditelor neperformate a scăzut la 16.7% in 2015, de la nivelul de 17.8% înregistrat în 2014.

Portofoliul total de credite brute, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, s-a extins cu 25%, în comparaţie cu 2014. Portofoliul de credite pentru corporații, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, a crescut cu 32%, față de 2014.

OTP Bank România a finalizat procesul de integrare a Băncii Millennium în data de 2 noiembrie 2015. După ce contractul de achiziție în procent de 100% a acțiunilor deținute de Banca Millennium fusese semnat în 30 iulie 2014, pentru valoarea de 39 milioane de euro, tranzacția a fost finalizată în data 8 ianuarie 2015, iar consolidarea cheltuielilor operaționale ale celor două bănci a avut loc în primul trimestru al anului trecut.

În urma integrării, cota de piaţă a OTP Bank Romȃnia a crescut la aproximativ 2%, banca urcȃnd pe poziția 11 în clasamentul băncilor din Romȃnia după active.

Profitul net consolidat al OTP Group însumează 63.2 miliarde de forinţi în 2015 (aprox. 200 milioane de euro).


La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Croația, Slovacia și Muntenegru. 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 02:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter